<p>Singer-songwriter Maya Willemse heeft haar allereerste EP &ndash; een klein album &ndash; uitgebracht. (Foto: Maya Music Official)</p>

Singer-songwriter Maya Willemse heeft haar allereerste EP – een klein album – uitgebracht. (Foto: Maya Music Official)

(Foto: )

Veenendaalse Singer-songwriter Maya brengt eerste album uit

Veenendaal - Een laptop, microfoon, software en een gouden keel: daarmee heeft Maya Willemse haar allereerste EP – een klein album – uitgebracht. Niet in een muziekstudio, maar in haar slaapkamer.

Door Kelly van Straten

“De muziek en videoclip heb ik gemaakt voor de eindopdracht van mijn eerste jaar aan het Conservatorium in Utrecht. Normaal gesproken zou dit een live optreden zijn, maar vanwege corona moest het een digitaal project worden.”

Gevoel

Maya is niet voor één gat te vangen. “Ondanks de coronacrisis heb ik voor dit album, Alined , zelfs samengewerkt met andere muzikanten”, vertelt ze enthousiast. Met haar muziek wil ze mensen inspireren en verbinden. “De kunst- en cultuursector ondervindt – net als vele andere sectoren – hinder van het coronavirus. Ik mis optreden enorm”, legt de singer-songwriter uit Veenendaal uit. “Door muziek te blijven maken, kan ik mijn gevoel kwijt. Het is mijn uitlaatklep: een manier om te reflecteren en verwerken.” 

Alternatief

Haar album valt in het genre indie-pop en indie-folk. “Indië betekent alternatief. Het is niet in één woord uit te drukken. Het zijn veelal piano-, viool- en gitaargeluiden. Zachtere muziek”, omschrijft ze. In combinatie met haar ‘sausje’ komen daar verrassende klanken uit. “Het is poëtisch en doordringend. Hiermee hoop ik mensen aan het denken te zetten.” Net als de songs van haar idolen Adele en Ed Sheeran. “Zij zijn ook klein begonnen en hebben altijd vertrouwen gehad in hun eigen kracht.’’
‘’Ik hoef niet rijk of beroemd te worden, zolang ik maar mijn brood kan verdienen met mijn passie. Dit wil ik mijn hele leven blijven doen.”

Dit artikel komt van indebuurt.nl/veenendaal. Daarop staan meer inspirerende verhalen over Veenendaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden