Tijdelijke sluiting Theater Lampegiet verlengd tot eind 2020


<p>Theater Lampegiet in Veenendaal.</p>

Theater Lampegiet in Veenendaal.

(Foto: GOVERT GOVERS)

Tijdelijke sluiting Theater Lampegiet verlengd tot eind 2020

Veenendaal - Theater Lampegiet heeft alle live voorstellingen tot en met 31 december 2020 geannuleerd. Dit gebeurde naar aanleiding van de op 3 november aangekondigde verzwaarde maatregelen om het aantal Corona besmettingen terug te dringen. Eerder werden alle voorstellingen tot en met 11 november al geannuleerd.

De overheid kondigde per 4 november een verzwaringspakket aan, die nu geldt bovenop de gedeeltelijke lockdown. Helaas is besloten dat alle theaters in Nederland twee weken hun deuren moeten sluiten. Zelfs als na die twee weken weer een versoepeling optreedt, geldt voor theaters dat live voorstellingen, net als tijdens de gedeeltelijke lockdown, gemaximeerd worden tot een publiek tot 30 personen.

Digitaal aanbod

Theater Lampegiet besloot al eerder dat dit aantal bezoekers in de grote zaal te laag is voor een échte theaterbeleving en optimale service. Daarom besloot het Veense theater om nu direct tot tijdelijke sluiting tot en met 31 december over te gaan.
Om zo het aantal contactmomenten en reisbewegingen van publiek, artiesten en medewerkers te beperken.
Ondertussen wordt er gewerkt aan een digitaal aanbod in december. Hierover wordt later meer bekend gemaakt. Op dit moment biedt Theater Lampegiet al een pagina vol met gratis Theater-Thuis-Tips aan, die te bekijken is via lampegiet.nl/theaterthuis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden