Trouwe ‘blauwe’ vrijwilligers bij G.V.V.V. in Veenendaal


<p>Gert van Holland is al 43 jaar vrijwilliger bij GVVV. (Foto: Co Keulstra)</p>

Gert van Holland is al 43 jaar vrijwilliger bij GVVV. (Foto: Co Keulstra)

(Foto: )

Trouwe ‘blauwe’ vrijwilligers bij G.V.V.V. in Veenendaal

Veenendaal - Gert van Holland en Youri van Doorn zijn vrijwel dagelijks vrijwillig werkzaam aan de blauwe kant van Sportpark Panhuis. Vrijwilligerswerk wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Mensen maken zich verdienstelijk met de zorg om anderen, de zorg om het milieu en hulpbehoevenden. Gert en Youri zetten zich in voor Tweede Divisionist G.V.V.V.

Door Co Keulstra

Gert van Holland is al vrijwilliger vanaf 1978: “Ik ben begonnen als jeugdleider van het elftal van mijn zoon. Al snel kwam daar de onderhoudsploeg bij. Het werken in ploegendiensten maakten dat ik ‘s avonds tijd had om te helpen bij het onderhouden van het terrein, alle opstallen en de doelen met de netten. Nu ben ik het aanspreekpunt voor zowel de vrijwilligers als het bestuur. We proberen zoveel mogelijk in twee middagen alles zelf te doen met de 65-plussers.
Daar horen ook schoonmaakwerkzaamheden bij, rondom het veld en de terrassen. Na een thuiswedstrijd ligt er altijd wel rotzooi rondom het veld, de kliko’s worden genegeerd.
Als we materialen nodig hebben, kijken we eerst bij onze sponsors, als die het niet hebben, kopen we het bij onze vaste leveranciers. Bij de aanleg van de nieuwe Ledverlichting langs het veld hebben we zelf de 150 meter gegraven die nodig was voor alle kabels. Een hele klus maar we hebben het gefikst. We zijn nu met 8/9 personen bij de onderhoudsploeg. Er zijn er afgevallen die te oud werden. Nieuwe aanwas is welkom”

Vernieuwd

Het vrijwilligersbeleid bij G.V.V.V. is vernieuwd. Ondanks dat het vrijwilligerskorps groot in aantal is, zijn extra handjes nog altijd welkom. Leden kunnen zich melden voor vrijwilligerswerk via de clubwebsite. Youri van Doorn is woordvoerder en persvoorlichter.
Hij studeert af in de communicatie (in coronatijd is dat even uitgesteld) en kan die ervaring bij G.V.V.V. in de praktijk brengen: “Enkele uren per dag ben ik bezig met G.V.V.V. Er is altijd iets te doen op het gebied van communicatie. Ik ben in 2011 vrijwilliger geworden, eerst als clubscheidsrechter, daarna kwam de sociale media en de webredactie. Met een team van negen personen doen we onder andere de verslaggeving van het eerste elftal. Daarnaast communiceren wij de clubacties naar buiten, evenals bestuursmededelingen. Ik heb veel contact met het bestuur, adviseer waar nodig en het verspreiden van informatie is mijn ding.
Sinds wij op Tweede Divisieniveau acteren, werken wij ook met FOX-sports. Die komen bij live-uitzendingen op de speeldag al om 09.00 uur om alles op te bouwen en ze gaan rond 18.00 uur weg. Dan ben ik ook aanwezig om alles in goede banen te leiden en een handje te helpen. We acteren in de beste amateurcompetitie en daar willen we als club in meegaan”.

Aanspreekpunt

Youri is ook het aanspreekpunt voor het mediateam. Daar zitten ervaren mensen in en jonge mensen die journalistiek studeren. Een mooie mix van jong en oud, die elkaar prima aanvullen. Youri wil ook de mensen die offline zijn, nog bereiken door middel van berichten in de lokale krant(en) en via het officiële G.V.V.V. magazine. Hij promoot zijn ‘cluppie’ graag in de breedte. G.V.V.V. is meer dan alleen het eerste elftal. Dat de jeugd met een opmars bezig is, maakt hem trots. Sinds G.V.V.V. in de Tweede Divisie speelt, zijn er door de KNVB licentievoorwaarden opgelegd. Om die goed te kunnen uitvoeren heeft men Stichting Topvoetbal G.V.V.V. in het leven geroepen. Die is verantwoordelijk voor het eerste elftal. het zijn spelregels waar alle clubs die op het hoogste amateurniveau uitkomen aan behoren te voldoen op het gebied van administratie, organisatie en accommodatie. Zoals een verplicht aantal contractspelers, het niveau van de jeugdafdeling en de minimale sterkte van de lichtmasten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden