Het eenrichtingsverkeer wordt gecontroleerd op hiaten.
Het eenrichtingsverkeer wordt gecontroleerd op hiaten. (Foto: Aart Aalbers)

Eenrichtingsverkeer in centrum goed nageleefd

Veenendaal - Het afgelopen zaterdag ingestelde eenrichtingsverkeer in de Hoofdstraat werd zaterdag al direct zeer goed nageleefd. Wethouder Dylan Lochtenberg bezocht zaterdagmorgen de markt om samen met het marktbestuur en een ambtenaar te kijken naar hiaten.

In strijd tegen het Coronavirus heeft de gemeente in de Hoofdstraat eenrichtingsverkeer ingesteld voor voetgangers. Het voordeel van deze maatregel is dat er geen stremmingen zijn en de stroom bezoekers van het winkelcentrum gestroomlijnder is. Hier en daar wezen verkeersregelaars de centrum bezoekers op de looproute. Al snel liep 95% de goede kant op. 

Meer borden

Komende week zullen enkele aanvullende borden worden besteld om de centrumbezoekers op duidelijker wijze,bijvoorbeeld bij de Corridor uitgang, op het eenrichtingsverkeer attent te maken.

Tijdens het controle rondje kwam wethouder Dylan Lochtenberg op het lumineuze idee de geluidsinstallatie van ‘Kind vermist’ in te schakelen. Een telefoontje was voldoende om met regelmaat de bezoekers op de nieuwe maatregel attent te maken. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden