<p>Het geslacht van het pandajong is nu bekend: Fan Xing &nbsp;is een mannetje! (Foto: Ouwehands Dierenpark)</p>

Het geslacht van het pandajong is nu bekend: Fan Xing  is een mannetje! (Foto: Ouwehands Dierenpark)

(Foto: )

Het pandajong: het is een jongetje!

Rhenen - Het pandajong in Ouwehands Dierenpark is bijna zes maanden oud, draagt inmiddels een naam en nu is ook het geslacht bekend. Fan Xing is een mannetje! Sinds zijn geboorte verblijft Fan Xing met zijn moeder Wu Wen in het kraamhol. 

De eerste maanden was de ontwikkeling en groei van het jong voor de dierverzorgers alleen via camerabeelden te volgen. Bezoekers in het dierenpark konden de livestream beelden bekijken bij het reuzenpandaverblijf en zelfs vanuit huis kon men de kleine reuzenpanda zien via de livestream op de website. Inmiddels verkent Fan Xing ook de aangrenzende verblijven van zijn kraamhol en is hij ook al aan bamboe aan het sabbelen en ‘knagen’.

Gescheiden

Onlangs konden moeder Wu Wen en Fan Xing even van elkaar gescheiden worden waardoor een gezondheidscontrole kon plaatsvinden. Fan Xing werd gewogen, zijn lengte en omvang werd gemeten en het gebit, tandvlees en algehele fysieke gesteldheid werd beoordeeld. ‘‘Het jong is energiek, krachtig en heeft een goede motoriek,’’ aldus Manager Zoölogie José Kok. Tijdens deze gezondheidscontrole kon ook gelijk het geslacht bepaald worden.

Klimmen

Fan Xing ontwikkelt zich verder en onderzoekt alles. Hij leert ook klimmen en zijn val te breken. Het binnenverblijf van Wu Wen wordt zodanig aangepast zodat Fan Xing ‘veilig kan vallen’. Het zal niet lang meer duren voordat Fan Xing zich aan de bezoekers van Ouwehands Dierenpark laat zien.
Naar verwachting zal dit half november zijn.
Fan Xing is ongeveer tot zijn vierde levensjaar te zien in Ouwehands Dierenpark. Daarna gaat hij naar China waar hij zal gaan bijdragen aan het internationale fokprogramma om de unieke diersoort in stand te houden

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden