Winkelend publiek in de Hoofdstraat van Veenendaal.
Winkelend publiek in de Hoofdstraat van Veenendaal. (Foto: Aart Aalbers)

Eenrichtingsverkeer voor voetgangers in centrum van Veenendaal

Veenendaal - De gemeente Veenendaal heeft besloten om, in strijd tegen het Coronavirus, vanaf zaterdag 31 oktober van de Hoofdstraat eenrichtingsverkeer te maken. Deze eenrichtingsverkeer maatregel zal gaan gelden voor voetgangers, scootmobielen, bezoekers met de fiets aan de hand of kortweg voor iedereen die het centrum bezoekt en langs de winkels wandelt. Permanente vloerpijlen gaan de looprichting aangeven.

Met deze maatregel, waarbij iedereen gestroomlijnd dezelfde kant oploopt, hoopt men de kans op besmetting te verminderen.

Tijdens marktdagen krijgt ook marktmeester Ton Smeitink  van de gemeente de beschikking over borden om de marktklanten op de looproute te attenderen. Op veel marktkramen zal een pijl komen te hangen naar welke kant men verder moet lopen.

Doorsteek

Bezoekers die vanaf de Zandstraat de Hoofdstraat in komen moeten rechts langs de winkels lopen en vanaf de Markt moet men dus ook rechts langs de winkels lopen. Tijdens marktdagen zal op enkele plaatsen een doorsteek zijn zodat men niet vanaf de Zandstraat helemaal naar de Markt behoeft te wandelen.

Op de dagen dat er geen markt wordt gehouden mogen fietsers op het middenterrein in de Hoofdstraat beide kanten op fietsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden