lekker bezig met een nieuw ontwerp
lekker bezig met een nieuw ontwerp (Foto: Ineke v.d. Bosch)

Tuinontwerpcursus Groei en Bloei Veenendaal

Veenendaal - Groei en Bloei Veenendaal, Rhenen e.o. organiseerde in het begin van dit jaar een cursus waarin deelnemers werden begeleid in het ontwerpen van een tuin en het maken van keuzes voor de juiste beplanting op de juiste plek. Het vertrekpunt was: “bent u toe aan een nieuwe tuin of is uw tuin niet helemaal naar uw zin, dan bent u nu aan het juiste adres”.

Het werd een groot succes. Eén van de deelnemers verwoorde het als volgt: “Leuke leerzame cursus, waarbij er genoeg gelegenheid is om individuele vragen te stellen. Naast de ruimtelijke indeling van de tuin en keuzes voor materialen komt ook de beplanting aan bod. Bij een bezoek aan een kwekerij in de buurt wordt er verteld over geschikte planten en combinaties. Ook is er aandacht voor de dieren die in je tuin leven. Zeer de moeite waard”.  

Marilies Jacobs, die een eigen tuinontwerp- en beplantingsadviesbureau heeft, begeleidde de cursisten. Zij is o.a. verbonden aan de Nederlandse Tuinstichting als lid van de commissie Sociaal Tuinieren.

Basisontwerp

Het resultaat was een basisontwerp voor de eigen tuin waarin zoveel mogelijk wensen verwerkt zijn en waarbij rekening gehouden werd met de tijd voor de tuin en het budget.

Het plan is om het komend voorjaar weer een dergelijke cursus te organiseren. Gelet op de huidige omstandigheden wordt er gekeken wanneer de nieuwe cursus weer van start kan gaan.
Houd de website van de afdeling van Groei en Bloei in de gaten. www.veenendaal.groei.nl. Voor nadere informatie mariavanrossum@me.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden