Foto:
aangeboden door Chordify.net

De uitdaging voor jong en oud tijdens quarantaine tijd

We hebben nog nooit zoveel thuis gezeten als in deze periode. Veel mensen ervaren al verveling, net zoals tijdens de eerste lockdown, maar we zitten de komende tijd nog steeds veel tijd. Hoewel veel mensen ook de voordelen zien van minder reistijd en eindelijk eens tijd voor klussen in huis. Zien we ook veel mensen zich vervelen. Ze missen daarnaast ook contact met anderen. Samen zijn en samen delen is gewoon ontzettend belangrijk. 

Daarom gaan velen op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een goede uitdaging is het leren spelen van een muziekinstrument. Dit heeft namelijk ook voordelen voor je hersenen, cognitieve vermogen en empathisch vermogen. Maar hoe start je? 

Een investering in jezelf 

Een instrumenten leren bespelen is een investering in jezelf. Het bespelen van een instrument heeft effect op je hersenen en je emoties. Dankzij het spelen leer je beter plannen en je concentratie verhoogd. Daarnaast kun je dingen beter onthouden. Ook voor je empathisch vermogen is muziek ideaal. Het bespelen van een instrument leert je meer in contact te komen met de muziek en de emoties. Zo begrijp je muziek ook beter. Zo heeft muziek maken enorm veel voordelen. 

Een instrument kiezen 

Heb je nog nooit muziek gemaakt? Kies dan voor een makkelijk instrumenten zoals piano of ukelele. Deze instrumenten leer je vrij gemakkelijk. Heb je in het verleden als eerst een instrument leren bespelen? Dan kun je misschien wel starten met wat moeilijker instrument zoals een gitaar. Kies een instrument dat past bij jouw niveau en wat je leuk lijkt. Alleen zo ga jij deze nieuwe uitdaging volhouden. 

Leren spelen 

Een instrument leren bespelen hoeft absoluut niet meer via een muziekleraar. Via het internet kan dit ook. Er zijn genoeg tutorials te vinden en genoeg blogs waar je alles leert over bladmuziek, noten en akkoorden. Een goed voorbeeld is het muziekeducatie platform Chordify

Met slimme technologie maken zij van elk nummer op YouTube en Soundcloud een akkoordenschema voor gitaar, ukelele en piano. Dit is toegankelijk voor de beginnende muzikant, maar ook de gevorderden. Zo kun je meespelen met de muziek en het platform biedt ook genoeg blogs aan om te leren. 

Als muzikant blijf je altijd groeien. Je start met de makkelijke nummers, maar hier kun je steeds een stapje mee verder gaan. Nog wat lockdowns te gaan? Geen probleem want met deze nieuwe hobby vermaak jij je zeker nog wel even. Een instrument leren bespelen is de uitdaging voor jong en oud!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden