<p>Doe mee met het vergroenen van het schoolplein! (Foto: PR)</p>

Doe mee met het vergroenen van het schoolplein! (Foto: PR)

(Foto: )

StreekFonds start actie vergroenen schoolpleinen

StreekFonds Utrechtse Heuvelrug (www.streekfondsuh.nl) bestaat 10 jaar. Om dit te vieren lanceert het StreekFonds een actie voor basisscholen om hun schoolpleinen te vergroenen. Voor de beste plannen stelt het StreekFonds een bijdrage van 2.500 euro tot 5.0000 euro beschikbaar. Alle scholen in de regio (dit zijn scholen in de gemeenten Zeist, De Bilt, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Rhenen) hebben hierover een brief ontvangen. 

Dus scholen in de regio: kom maar op met jullie groene oase plan! Het StreekFonds wacht in spanning de plannen af.
Waarom een bijdrage? StreekFonds Utrechtse Heuvelrug is een fonds dat financieel bijdraagt aan projecten op het gebied van natuur en landschap. Het StreekFonds vindt het belangrijk dat vooral jongeren betrokken zijn bij het groen in hun eigen omgeving. Een groen schoolplein kan hier aan bijdragen. Het is leuker om op een groen schoolplein te spelen, het is gezonder, goed voor de natuur en bovendien ook mooier dan een grijs (versteend) schoolplein. Daarom draagt het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug graag bij aan het vergroenen van schoolpleinen.

Plan opstellen

Wat moet een school hier voor doen? Scholen wordt gevraagd een plan op te stellen hoe het schoolplein groener kan worden. Dit kan in een schets zijn of uitgeschreven plan. Daarbij de oproep om vooral out of the box te denken met leerkrachten, leerlingen en ouders: wat voor groen past er bij het schoolplein, hoe kunnen de leerlingen van het groen genieten en hoe kan het bijdragen aan hun speelplezier en gezondheid. Plannen kunnen voor 1 december ingediend worden per mail aan: info@streekfondsuh.nl. Scholen mogen het plan ook inleveren bij Heuvelrug Notarissen (Hogesteeg 1 in Driebergen) t.a.v. voorzitter Ingeborg van Schuppen. Op de website (www.streekfondsuh.nl) staat meer informatie over deze actie.
Het bestuur van StreekFonds Utrechtse Heuvelrug kijkt uit naar de plannen. De beste plannen worden door het bestuur bezocht. Dan kunnen we horen en zien wat de plannen concreet zijn. In januari 2021 maken we de vijf winnaars van 2.500 euro bekend en de hoofdprijs van 5.000 euro. Duimen dus maar dat jullie school dit geldbedrag wint!
Heb je vragen? Mail dan het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug: info@streekfondsuh.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden