De Blauwe Bever is teruggekeerd in zijn winterstalling
De Blauwe Bever is teruggekeerd in zijn winterstalling (Foto: Stichting Rijnoevervaarten)

Blauwe Bever vaart niet meer in 2020

Rhenen - Tegen de achtergrond van de alsmaar stijgende aantallen corona besmettingen heeft het bestuur besloten om de laatste twee vaarten van dit seizoen op zaterdag 24 oktober en zondag 25 oktober niet door te laten gaan.

De aangemelde deelnemers voor deze vaarten zijn  benaderd en hebben de keus de betaalde deelnamekosten te laten terugstorten of een voucher te ontvangen, die kan worden gebruikt voor een vaart volgend jaar.

Enthousiast

Een woordvoerder laat weten: ‘’Het vaarseizoen 2020 is voor De Blauwe Bever, net zoals voor vele andere organisaties, instellingen en bedrijven een turbulent jaar geweest door de coronacrisis. Tot aan juli was het niet mogelijk het schip uit te laten varen. Vanaf juli tot nu toe is het Safarischip 66 keer uitgevaren. Rekening houdend met de grote beperkingen, die zijn opgelegd, zijn onze vaarten toch goed bezocht en liet verreweg het grootste deel van de deelnemers zich enthousiast uit over de vaartocht met de Blauwe Bever.

Nu het seizoen is afgelopen, bereiden de vrijwilligers zich voor op het nieuwe vaarseizoen, dat start in april 2021. Wij hopen van harte dat de coronacrisis dan achter ons ligt en dat we weer volledig operationeel zijn. De realiteit kan echter ook zijn dat er dan nog steeds sprake is van beperkende maatregelen en daarom zal er naast een volledig vaarprogramma ook  een alternatief vaarplan voorbereid worden”.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden