Foto:

Column door Jurgen Hillaert: ‘Keuzemenu’

Op die dinsdagavond zat ik weer voor de TV gekluisterd. Zeven uur, tijd voor de persconferentie. Mark Rutte - met side-kick Hugo de Jonge - is inmiddels een vast onderdeel geworden van onze dinsdagavond. Hij mocht toelichten wat in de loop van de dag al was uitgelekt. Een sluiting van de horeca, sportcompetities die stilgelegd worden en verdere inperking van het aantal contacten.

“Tennissen kan wel, maar dubbelen niet” klonk uit Rutte’s mond. Even later belandde het Corona-informatieblad van de overheid in mijn mailbox en daarin stond dat sporten met maximaal 4 personen wel mocht. Eh, tennis dubbel doe je toch met vier personen ? Ik was niet de enige die in verwarring was. Op social media was ‘tennis dubbel’ als snel trending topic.

De ware volksaard van de Nederlander kwam al snel naar boven. Wars van autoriteit en iemand die vooral zelf graag zijn keuzes bepaalt. Was de Yoga- of Pilatesles nu een groepsactiviteit of individuele sport. Ofwel mocht je het met maximaal 30 personen in een zaaltje of met maar 4 personen tegelijkertijd beoefenen? En uit eten gaan ? Dat mocht wel als je er een goedkope hotelkamer bijboekte. Inclusief gevulde minibar. Een enkele kroegbaas overwoog zelfs een kerkgenootschap op te richten om zijn gasten maar te kunnen blijven ontvangen.

Voor veel Nederlanders lijken de Corona-maatregelen vooral een keuzemenu. Alcohol inslaan doen we nu voor acht uur ‘s avonds en oefenpotjes op de training vervangen de wedstrijden in competitieverband.

En als we dan toch selectief aan het shoppen zijn, dan wil ik een oproep doen om komende weken vooral gebruik te maken van het afhaalmenu van de Veense horecabedrijven. Laten we daar af-en-toe een keuzemenu bestellen. Zij kunnen onze support hard gebruiken.

Reageren ? Mail naar veensteken@streekverkenner.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden