Burgemeester Kats feliciteert het echtpaar Pol-Verkerk. (foto: gemeente Veenendaal)
Burgemeester Kats feliciteert het echtpaar Pol-Verkerk. (foto: gemeente Veenendaal) (Foto: gemeente Veenendaal)

Burgemeester bezoekt bruidspaar Pol-Verkerk

VEENENDAAL - Groot feest voor het jubilerende bruidspaar Pol-Verkerk uit Veenendaal. Ze waren namelijk 65 jaar getrouwd, en werden getrakteerd op een bezoekje en een bloemetje van burgemeester Kats.

Na vele jaren in de binnenvaart te hebben gezeten, is Evert Pol (86) allang in rustiger vaarwater beland. “Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Ben geboren op een zeilklipper in een schippersfamilie. Maar inmiddels vaart niemand meer bij ons. Ikzelf voer op een sleepboot en was later parlevinker op de Waal.” De laatste twintig jaar van zijn arbeidzame leven werkte Pol als salesmanager op een accufabriek in Leerdam. Hij groeide op in Vreeswijk, waar hij met zijn vrouw Adrie (ook 86 en afkomstig uit Culemborg) ging wonen. 

Museum Veenendaal

“Toen we hoorden dat er in Veenendaal mooie appartementen in het centrum werden gebouwd, streken we zo’n 25 jaar geleden hier neer. Ik ben vrijwilliger in Museum Veenendaal - achter de balie. Ikzelf ben aardig op de been, maar mijn vrouw is wat hulpbehoevend. Toch lukt het nog om zelfstandig te blijven wonen.” Het echtpaar Pol-Verkerk kreeg vijf kinderen, acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden