<p>&#39;We trokken de wandelschoenen aan en liepen het Dorenweertsepad.&#39; Aart staat hier nabij het voorplein van kasteel Doorwerth.</p>

'We trokken de wandelschoenen aan en liepen het Dorenweertsepad.' Aart staat hier nabij het voorplein van kasteel Doorwerth.

(Foto: )

Column Aart Aalbers: ‘Digitaal feest’

‘’Ik mocht zaterdag mijn 64ste verjaardag vieren. Degenen die mij een beetje kennen weten dat verjaardagen niet mijn grootste hobby is. Vaak ben ik tijdens de herfstvakantie jarig en wist weleens aan alle verplichtingen te ontsnappen door even een paar dagen weg te zijn.
Dit jaar zouden we mijn verjaardag met onze familie en enkele vrienden thuis vieren. Al snel werd duidelijk dat het een vreemde verjaardag zou worden. Ik verzon, om aan de Coronaregels te voldoen, met de (klein) kinderen te gaan ontbijten bij Van der Valk. Dat schept thuis ruimte voor de rest van de familie. Mis gerekend….

,,We maken momenteel uitsluitend ontbijt klaar voor onze hotelgasten,” zo luidt het antwoord. Een nieuwe locatie gezocht en voor de andere gasten maakten we een blokjes verjaardag. Het plan was in kannen en kruiken en mijn vrouw stapte dinsdag naar bakker ’t Haverland aan de Zandstraat.

Dan waren die taarten maar alvast geregeld. Verschijnt dinsdagavond onze minister-president ten tonele. Rutte: ,,Niks geen blokjesverjaardag, geen ontbijt bij de horeca en u mag slechts drie gasten in huis ontvangen”.

Daar viel ons plan twee compleet in duigen. Op naar plan drie. Zaterdagmorgen mochten mijn drie uit huis wonende kinderen met hun kinderen komen. Was de pap voor de hele dag direct op. Zo’n ‘lege’ dag duurt wel erg lang. Vanaf twaalf uur samen wachten tot we naar bed konden, dat vonden we geen optie.
Mijn vrouw doet niets liever dan elke week ergens een Klompenpad wandelen en met succes stelde ik dat dan maar voor. De appjes, sms-jes, telefoontjes en Twitterberichtjes rolden zaterdag de hele dag binnen. ‘s Morgens kwamen mijn kinderen. Toen ze vertrokken waren trokken we de wandelschoenen aan. We reden naar kasteel Doorwerth, het startpunt van klompenpad Dorenweertsepad.

Het werd een prachtige wandeling door de gekleurde bossen met haar vele paddenstoelen, over de Boersberg in Doorwerth en daar de uitkijktoren beklommen, door de uiterwaarden langs de stuwen in de Rijn en rond het kasteel. Schitterend! Thuis gekomen bleef de kamer leeg en de koelkast vol met taart.
We brachten taart bij een paar families waaronder mijn moeder. Terugkijkend is zo’n overwegend digitale verjaardag een vreemde gewaarwording. En na vijf stukjes taart in twee dagen maak je me daar ook niet echt blij meer mee.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden