wmo-forum veenendaal lanceert informatieve website

Veenendaal - Het Wmo-forum Veenendaal heeft een eigen website gelanceerd: www.wmoforum.nl. Alle inwoners van Veenendaal kunnen hier terecht voor informatie, vragen of suggesties over het Wmo-beleid van de gemeente Veenendaal. Het Wmo-forum wil zoveel mogelijk contact met de samenleving, maar vooral met Wmo-gerechtigden om erachter te komen waar men behoefte aan heeft. Met deze kennis kan het forum de gemeente nog beter van gevraagde en ongevraagde adviezen voorzien.

Het Wmo-forum adviseert de gemeente Veenendaal al een aantal jaren  op het gebied van de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het uitgangspunt van deze wet is dat alle burgers volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving. Als de zelfredzaamheid en participatie in gevaar komen, moeten burgers kunnen rekenen op ondersteuning. De gemeenten zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het toekennen en organiseren van zaken als voorzieningen in huis voor mensen met een beperking en hulp en begeleiding van mensen die niet volledig zelfstandig kunnen leven. Het Wmo-forum Veenendaal denkt mee met de (beleids)-plannen van de gemeente en kijkt ook naar hoe het beleid wordt uitgevoerd.

“De raad zoekt actief contact met Veenendaalse burgers, vooral Wmo-gebruikers. De website is gebouwd om dit te vergemakkelijken en is dan ook toegankelijk voor iedereen. Op deze manier krijgt de Veenendaalse Wmo-gebruiker nog meer inspraak bij beslissingen over de leefbaarheid en dienstverlening in zijn/haar directe omgeving” aldus de vice-voorzitter Dick Vierbergen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden