<p>Laat de open haard de komende maanden onberoerd!</p>

Laat de open haard de komende maanden onberoerd!

(Foto: )

Dringende oproep: openhaard in coronastand

Veenendaal - De fractievoorzitter van de PvdA doet een dringende oproep om in deze tijden van Corona om de openhaard of vuurkorf niet of alleen in het weekend te stoken.

Het feit dat het steeds kouder weer wordt en we net als in de scholen een goede ventilatie willen met het inademen van een veilig gezonde verse lucht is een eerste vereiste. PvdA-raadslid Hans van de Braak: ‘’Voor hardlopers, en wandelaars die in deze coronatijd buiten even een frisse neus willen halen is dat een hele verademing. We weten tenslotte allemaal dat bij de verbranding van hout in een openhaard of vuurkorf er allerlei ongezonde stoffen vrijkomen. Het is wel gezellig en het knappend haardvuur heeft ook wel wat.
Ook voor je buren is het niet stoken een opluchting omdat ventileren van groot beland is. Heb je een warmte-terug-win installatie dan is stoken soms helemaal een probleem omdat die juist de rooklucht aanzuigt en zo ventilatie onmogelijk maakt. Kortom, zoals ook de gemeentepagina vorige week al opriep om na te denken bij het vuurtje aanwakkeren in de openhaard: denk ook aan je buren en de wandelaars en sporters die de ‘corona-ophokplicht’ willen ontvluchten.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden