Zorggroep Charim ontvangt koppelbedden van Roparun


<p>Een koppelbed is een logeerbed, dat in een handomdraai van een eenpersoons hoog-/laagzorgbed een volwaardig tweepersoonsbed maakt.</p>

Een koppelbed is een logeerbed, dat in een handomdraai van een eenpersoons hoog-/laagzorgbed een volwaardig tweepersoonsbed maakt.

(Foto: Arjan Reef)

Zorggroep Charim ontvangt koppelbedden van Roparun

Veenendaal - Op woensdag 7 oktober mocht Zorggroep Charim vijf koppelbedden in ontvangst nemen van stichting Roparun. Het koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving.

Door middel van het bijrijden en op de juiste hoogte stellen van het koppelbed, wordt een eenpersoons hoog-laag zorgbed in een handomdraai een volwaardig tweepersoonsbed. Zo kunnen partners logeren bij hun geliefden die op een woon- en zorglocatie wonen.

Wens

Het is de wens van Roparun om naasten samen te brengen en dat past goed bij de missie van Charim. De zorggroep vindt de fysieke zorg voor ouderen minstens zo belangrijk als de mentale zorg en zorg voor levensvragen. Daarom hoopt Charim de bedden snel in gebruik te kunnen nemen op een aantal locaties in de regio Veenendaal en Zeist. Dit zal in de coronacrises met inachtneming van de richtlijnen telkens weer maatwerk zijn.

Bijzondere gift

‘Wij zijn blij met deze bijzondere gift. Zeker in deze tijd waarin we van dichtbij ervaren dat contact tussen een cliënt en zijn of haar partner van zeer grote waarde is. Het gemis van deze contacten is vooral tijdens de lockdown enorm gevoeld door cliënten en dat tijdens de meest kwetsbare periode van hun leven.
Wij zijn heel dankbaar dat wij de koppelbedden mogen ontvangen om zo het verlangen naar contact en nabijheid te mogen faciliteren op momenten dat dit zo nodig is,’ stelt Jannie Kamstra, manager van woon- en zorglocatie Elim bij Zorggroep Charim.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden