<p>Maud Smit, de vorige kinderburgemeester, hangt Hugo Wennekes de keten om.</p>

Maud Smit, de vorige kinderburgemeester, hangt Hugo Wennekes de keten om.

(Foto: Gemeente Veenendaal)

Nieuwe kinderburgemeester officieel door raad geïnstalleerd

Veenendaal - De nieuwe kinderburgemeester van Veenendaal, Hugo Wennekes, is in de digitale raadsvergadering van 15 oktober officieel door de raad geïnstalleerd. Nadat Hugo zijn plannen in een video had gepresenteerd, stemde de raad in met zijn installatie. 

Hierna kreeg Hugo van vorige kinderburgemeester Maud Smit de keten overhandigd. Maud nam in dezelfde raadsvergadering afscheid als kinderburgemeester. In een video vertelde Hugo hoe hij zich kandidaat stelde en welke plannen hij heeft voor Veenendaal.
Zo wil hij graag een nieuwe skatebaan voor kinderen tot en met 14 jaar: “Ik snap dat dit veel geld kost maar het hoeft niet per se een nieuwe te zijn. Het kan ook zijn dat de bestaande skatebaan wordt opgeknapt”. Ook gaf hij aan tijdens Sinterklaas cadeautjes te willen regelen voor kinderen uit gezinnen waar weinig geld is. “Zodat Sinterklaas voor iedereen even leuk is”.

Overdracht keten

Nadat de raad Hugo nog enkele vragen had gesteld werd er unaniem ingestemd met zijn benoeming. Hierna kreeg Hugo van vorige kinderburgemeester Maud de keten omgehangen. Aan de keten hangt een penning met het wapen van de gemeente Veenendaal. Ieder jaar wordt op de achterkant van de penning een handgeschreven gravure toegevoegd met de naam van de kinderburgemeester uit dat jaar.

Taken

Een kinderburgemeester geeft kinderen een stem binnen de gemeente en praat met de burgemeester en de gemeente over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Ook gaat een kinderburgemeester met de burgemeester of een wethouder naar evenementen zoals Koningsdag of de opening van een speeltuin. De kinderburgemeester wordt jaarlijks door kinderen van een van de Veenendaalse basisscholen gekozen.Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden