leerling maakt eigen camera
leerling maakt eigen camera (Foto: A. Spaander)

Project fotografie op Veenendaalse scholen

Veenendaal - Afgelopen vier dinsdagmiddagen hebben het Ichthus College, de Calvijnschool en de Gave-scholen een gezamenlijk project fotografie op het Ichthus College gedraaid voor leerlingen uit groep 7 en 8 die van uitdaging houden. Hoe werkt een fotocamera? Hoe werken lenzen? Wanneer is de eerste foto gemaakt? Wat is een mooie foto? Allemaal vragen die onder andere in het project ‘fotografie’ aan de orde gekomen zijn. De leerlingen hebben een heuse ‘camera’ gebouwd en de perfecte foto gemaakt. 

Dit project is onder andere bedoeld om extra cognitieve uitdaging te bieden aan leerlingen in groep 7 en 8 die daar behoefte aan hebben. Het belangrijkste doel is het versterken van de executieve functies werkgeheugen, concentreren en plannen. 

Moeite

De ervaring leert dat leerlingen uit deze doelgroep vaak moeite hebben met de executieve vaardigheden. Door deze vaardigheden vroegtijdig te versterken wordt de aansluiting met het voortgezet onderwijs verbeterd.

Later in het jaar zullen nog een aantal sessies van vier middagen worden georganiseerd. De samenwerkende scholen zullen deze aanpak aan het einde van dit schooljaar evalueren. Bij een positieve evaluatie zijn ook andere basisscholen van harte welkom om aan te sluiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden