De spandoeken liggen al klaar.
De spandoeken liggen al klaar. (Foto: Aart Aalbers)

Veense marktkooplieden zetten cadeaubonnenactie op pauze

Veenendaal - De warenmarkten in het centrum en op het Slotemaker de Bruïneplein mogen met de nodige voorzorgsmaatregelen doorgaan. De gratis cadeaubonnen worden de komende weken niet uitgedeeld. De slogan van de marktondernemers ‘Koop uw boodschappen in de frisse buitenlucht’ is in deze Corona tijd meer van toepassing dan ooit!

De marktkooplieden van de drie Veense markten hebben besloten om hun cadeaubonnen uitdeel actie tijdelijk op pauze te zetten. Voorzitter Geurt Valkenburg: ,,We willen ons steentje bijdragen in de strijd tegen het Coronavirus en dat betekent dat elk niet noodzakelijk contact voorkomen moet worden. De actie zal, als de strijd tegen het virus naar tevredenheid verloopt, over 4 weken weer worden hervat.” De kooplieden laten via een nieuwsbrief aan hun klanten weten dat de ruim 200 kaartjes met daarop de namen van klanten, die reeds een cadeaubon van tien euro hebben ontvangen natuurlijk in de ton blijven zitten. Aan het einde van de actieperiode, er zijn nog vier weken te gaan, worden hieruit de 13 hoofdprijzen getrokken.

Richtlonen

Het marktbestuur vraagt in de nieuwsbrief hun klanten dringend zich aan de volgende richtlijnen te houden: Voor vertrek naar de markt de handen te wassen, zoveel als mogelijk alleen boodschappen te doen, op de markt niet op de paden met bekenden te staan praten, steeds 1,5 meter afstand te houden, geen rollator, fiets, bagagekarretje en dergelijke op de paden te plaatsen zodat de doorstroming belemmert wordt. Ook het volgen van de aangebrachte pijlen op de markt is nu nog veel meer noodzakelijk dan ooit en natuurlijk blijft u thuis indien u lichamelijke klachten heeft zoals hoesten of keelpijn.  

Valkenburg wijst op het handen wassen: ,,Als de klanten tussendoor nog even de handen willen reinigen dan kunnen ze onder andere terecht bij de kraam van bloemenman en marktmeester Ton Smeitink.”

Website

Via de website www.markten-veenendaal.nl  en de nieuwsbrief houden de marktkooplieden hun klanten op de hoogte van zowel de ontwikkelingen rond de strijd tegen het Coronavirus als de cadeaubonnenactie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden