Regenwateradviseur Lanny Olie
Regenwateradviseur Lanny Olie (Foto: NMU)

Bewonersavond 'Goed omgaan met water in jouw Heuvelrugtuin' op 29 oktober

Regio - Je woont in gemeente Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal of Rhenen en je wilt van je tuin een Heuvelrugtuin maken? Dan is water een belangrijk thema! Daarover gaat de 2e Bewonersavond op 29 oktober van 20:00 tot 21:30. Een deskundige van het waterschap en een regenwateradviseur leggen je precies uit hoe je in je tuin wateroverlast én droogte kunt voorkomen.

We beginnen bij de waterhuishouding op de Heuvelrug. Hoe zit die globaal in elkaar? Wat zijn de gevolgen van een teveel of een tekort aan water? Daar weet Arnoud Keizer van Waterschap Vallei en Veluwe alles van. Hij zal ook vertellen wat het waterschap zoal doet om de boel in balans te houden. En welke hulp hij daarbij kan gebruiken van de Heuvelrugtuiniers!

De meest praktische en natuurlijk ook de mooiste oplossing bedenken om het regenwater optimaal te benutten voor de tuin: dat is het dagelijks werk van regenwateradviseur Lanny Olie. Zij laat je inspirerende voorbeelden zien over wat er allemaal mogelijk is. Regentonnen, goten, vijvers… het komt allemaal aan de orde. Hierbij heeft ze maar één doel voor ogen: je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan de slag. Want regenwater in de tuin brengt letterlijk leven in de tuin!

De avond wordt geopend door Jannelies Vissers, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Baarn.

Aanmelden & vragen

Voor deze bewonersavond hoef je de deur niet uit. Hij vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden via: bit.ly/heuvelrugtuin2 

Zie ook www.jouwheuvelrugtuin.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden