<p>De huizen aan de Dennenlaan in Veenendaal die hun langste tijd hebben gehad. (Foto; Archief)</p>

De huizen aan de Dennenlaan in Veenendaal die hun langste tijd hebben gehad. (Foto; Archief)

(Foto: )

Uitstel sloop van de woningen aan Dennenlaan in Veenendaal

VEENENDAAL - De sloop van 52 afgeschreven woningen aan de Dennenlaan en de Sparrenlaan in Veenendaal wordt uitgesteld. Aanvankelijk zou in oktober de sloopkogel komen. De vergunning voor tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet wordt verlengd tot 20 november 2021. “Dat heeft te maken met de opzegtermijn van drie maanden”, zegt een woordvoerder van verhuurder Patrimonium woonservice. 

“De opzegbrief van de huur gaat nu de deur uit. Dat betekent dat de laatste paar huurders op 1 januari 2021 vertrokken zijn. Dat weten en accepteren ze ook. De rest van de woningen staat nu leeg. Bewoning is nog wel veilig en verantwoord, maar niet voor de toekomst.”
De 52 woningen, gebouwd tussen 1950 en 1954, kampen met ernstige bouwkundige gebreken en ogen verloederd. “Toen zijn ze simpel en goedkoop gebouwd, met bouwmaterialen die voorhanden waren. De constructie en de staat van onderhoud verkeren nu in zeer slechte staat.
Er is sprake van betonrot. Vervang je de schuur, dan stort de achtergevel in.” De SP en een actiecomité bepleitten eerder renovatie om vooral starters goedkoop te laten huren. “Maar ook zij zien inmiddels in dat renovatie een gepasseerd station is.”
Op de locatie worden 72 appartementen in de sociale huursector gebouwd. De gemeente plaatst wel wat kanttekeningen bij het bouwplan: de nieuwbouw moet beter aansluiten bij de bestaande bebouwing.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden