Bloemen van burgemeester Kats voor het briljanten bruidspaar Van Ojik (foto: gemeente Veenendaal)
Bloemen van burgemeester Kats voor het briljanten bruidspaar Van Ojik (foto: gemeente Veenendaal) (Foto: )

Burgemeester bezoekt bruidspaar Van Ojik in Veenendaal

Veenendaal - Al 65 jaar is het Veenendaalse echtpaar Van Ojik in de echt verbonden. Reden voor burgemeester Kats om het jubilerende bruidspaar in het zonnetje te zetten.

Peter-Gerrit (92) en Alie van Ojik-van Beek (89) zijn beiden geboren en getogen in het Veen. “Bram van Ojik, oud-fractievoorzitter van GroenLinks en thans Tweede Kamerlid, komt ook uit Veenendaal en is een achterneef van mij. Uiterlijk lijkt hij sterk op mijn vader. Alle Van Ojikken zijn overigens familie van elkaar.”

Textielgroothandel

De briljanten huwelijksjubilarissen zijn gezegend met drie kinderen, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. De heer Van Ojik nam de textielgroothandel van zijn vader over, toen die op 58-jarige leeftijd overleed. Jarenlang stond Van Ojik op de markt, onder andere met oer-Veenendaalse Hollandia tricot.

“Daarnaast heb ik veertig jaar in diverse schoolbesturen gezeten: van de vroegere ULO, het CLV en van het ROC.” Mevrouw Van Ojik kreeg in augustus een herseninfarct en heeft daardoor moeite met praten. Haar vader dreef vroeger een zoetwarenwinkel aan de Gortstraat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden