<p>Een vrijwilligersteam van Present heeft een kamer behangen bij een hulpvraag. (Foto: Present Veenendaal)</p>

Een vrijwilligersteam van Present heeft een kamer behangen bij een hulpvraag. (Foto: Present Veenendaal)

(Foto: )

Present Veenendaal is weer begonnen!

Veenendaal - “Wat een raar jaar hebben we als Present Veenendaal achter de rug. Het begon met het vertrek van Femke en de re-integratie van Lisanne. Toen kwam Elke erbij en zaten we opeens midden in de corona crisis. Nu kunnen we weer op gang komen in de anderhalve meter samenleving en is Henriëtte alweer met zwangerschapsverlof. Samen hebben we besloten om een Presenter aan te trekken om Henriëtte tijdens haar verlof te vervangen”.

Door Co Keulstra

De afgelopen maanden heeft Present Veenendaal de (werk) handschoenen weer opgepakt. Met inachtneming van de RIVM voorschriften hebben ze een aantal klussen kunnen doen. Zo hebben ze bijvoorbeeld behangen voor een echtpaar dat zelf niet goed ter been is en een verhuisklus goed afgerond. Het waren een aantal warme zaterdagen, iedereen nam zelf zijn lunchpakket en water mee. Ook had Present Veenendaal een ‘corona-survival box’ gemaakt waar reinigingsdoekjes, handgel, mondkapjes, water en voorverpakte snacks inzaten die de vrijwilligers konden gebruiken. “Lisanne: “Het resultaat was een leuk contact met het echtpaar, mooie behangen muren in het appartement en veel, heel veel dozen en spullen verhuist. En een ervaring rijker. Het was fijn om dit te doen en we zijn blij dat we na de coronadip van de afgelopen maanden nu weer praktische projecten kunnen oppakken met de vrijwilligers”.

Estafettevorm

Nu de zomervakantie voorbij is, is Present Veenendaal druk bezig om de groepen die in het voorjaar stil kwamen te liggen, weer actief in te zetten. En de groepen zo in te delen dat het ook met de huidige maatregelen kan. Ze splitsen bijvoorbeeld een groep op waarbij de helft in de voortuin en de andere helft in de achtertuin aan de slag gaat. Of een groep pakt de hulpvraag buiten aan de een andere groep binnen. Ook werken ze in estafettevorm, waarbij drie mensen zich twee uur inzetten, en afgelost worden door de volgende drie. Present Veenendaal is blij met de mensen die zich als vrijwilliger inzetten en dat ze zo waardevolle ontmoetingen tot stand brengen en achterstallige hulpvragen op kunnen pakken. Lisanne, Elke, Door en Henriëtte hebben zich over een strategisch plan gebogen. 

Hoe verder

Daarin beschrijven ze plannen hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen als stichting. Een aantal plannen zijn al in de beginfase. Zo doen ze de kerken die aangesloten zijn bij het diaconaal platvorm het aanbod om mee te doen aan de pilot ‘Wij gaan de kerk uit’. Dit is een initiatief om kerken te helpen handen en voeten te geven aan hun geloof door Present projecten te doen op een gezamenlijke uitreikdag.
Present hoopt volgend jaar met twee kerken te kunnen starten. Een ontmoeting met een vrijwilliger en een hulpontvanger willen ze graag delen met Veenendaal. Ze zijn op zoek naar een organisatie om deze ervaringen op beeld te zetten. En volgend jaar wil Present Veenendaal het 7,5 jaar bestaan vieren, waar ook ontmoeting centraal staat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden