<p>Wesley Merkestein nam een van de drie treffers van VVA Achterberg tegen Candia&#39;66 voor zijn rekening. (Foto: Henk Jansen)</p>

Wesley Merkestein nam een van de drie treffers van VVA Achterberg tegen Candia'66 voor zijn rekening. (Foto: Henk Jansen)

(Foto: )

VVA Achterberg is de betere ploeg in duel tegen Candia'66

Achterberg - De gemeentelijke derby tussen het Rhenense Candia’66 en het Achterbergse VVA werd verdiend gewonnen door de Meent-ploeg. Op sportpark Candia werd het een 3-1 zege voor de ploeg van trainer Jan Veldhuizen. Het veldspel van de koploper in de 4e klasse was beter dan dat van de Rhenense opponent.

Ondanks een select publiek op de tribune, omdat toeschouwers niet langs de lijnen de wedstrijden mogen volgen, was er toch enigszins sprake van enige supporterssfeer. Aanhang van Candia’66 en VVA Achterberg hadden zich achter de hekken in het bos verzameld. Voorafgaande aan de wedstrijd werd het nodige vuurwerk afgestoken. Dat minutenlang aanhield. Ook na afloop moeten vuurwerkknallen tot ver in de omtrek te horen zijn geweest.

Snel doelpunt

VVA Achterberg ging flitsend van start. In de 6e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Wesley Merkestein glipte op rechts langs zijn tegenstander en zijn afgemeten voorzet werd door Gijs van Roekel doeltreffend ingeschoten. Van Merkesteijn glipte vervolgens verschillende malen langs zijn directe tegenstander. VVA Achterberg had in de eerste 20 minuten het betere van het spel. Candia’66 kwam maar niet tot goede combinaties. Nadat Daan Achterberg alleen voor VVA doelman Wilco Verwoerd kwam te staan, maar zijn inzet door de goalie zag gekeerd, was de ploeg van trainer Dick Boon veelvuldiger op de speelhelft van VVA te vinden. Werd het steeds dreigender. De jonge Rhenense garde zag haar inzet in de 36e minuut beloond door een doelpunt van Daan Achterberg. Met 1-1 werd voor de rust gefloten.

Verdiende zege

Na 10 minuten in de tweede helft werd Raymon van Noort gewisseld voor Mohammed Ajiach. Van Noort was not amused met zijn wissel. Een kliko moest het ontgelden. VVA nam in de tweede helft het commando weer over en kwam in de 60e minuut weer op voorsprong. Bart Prins werkte de bal uit vrije trap langs de misgrijpende doelman Dion van Toorn. Candia’66 bleek vervolgens niet bij machte om echt gevaar voor het doel van Wilco Verwoert te stichten. Wesley van Merkestein bracht met zijn doelpunt de 3-1 eindstand in het voordeel van VVA Achterberg op het scorebord. Een verdiende zege!

Voor VVA Achterberg dat fier aan kop gaat in de 4e klasse staat zaterdag 17 oktober de uitwedstrijd tegen SVF op het programma. De wedstrijd in Cothen begint om 14.30 uur. Candia’66 gaat op dezelfde dag op bezoek bij Saestum. Ook deze partij begint om 14.30 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden