<p>Wim Bakker en Marco Verloop bij De Spin van Pieter &amp; Suzanne</p>

Wim Bakker en Marco Verloop bij De Spin van Pieter & Suzanne

(Foto: Jan-Fotografie)

Gratis pop-up expositie in de Passage/Cortridor in Veenendaal

Veenendaal - Het begon als een schoolproject en mondde uit in een spectaculaire, circulaire fiets met statiegeld: de Dutchfiets. Tot en met 17 oktober is deze Nederlandse innovatie één van de pronkstukken op de pop-up expositie Wijs met Afval in de Passage/Corridor.

Organisator Wim Bakker van Veenendaal4Fair heeft een breed scala aan circulaire en duurzame producten en initiatieven verzameld. Iedereen kan even binnenlopen  (max 4 personen tegelijk) want de toegang is gratis, net als het meedoen aan de verloting van een aantal mooie producten. De hoofdprijs: een goede tweedehandse fiets van Restore.

Veel bekijks

De kunstwerken van Pieter & Suzanne trokken de afgelopen tijd al veel bekijks en dan met name de enorme spin, die onder andere van betonijzer is gemaakt. Maar ook de unieke producten van hergebruikte meelzakken en afgedankte roll-up banners zijn de moeite waard. Wim Bakker: ‘Wendy van Pamelen demonstreert regelmatig hoe ze met naaiatelier #bétergeschikt oude meelzakken en reclamedoeken verwerkt tot allerlei tassen, etuis en bijvoorbeeld leuke krukjes. Verder zit ze klaar om kledingstukken te pimpen met leuke versieringen.’

Voorbeelden

Er zijn voorbeelden van etenswaren zoals ketchup en cider van niet-puntgave, maar net zo lekkere, tomaten en appels en nog meer duurzame initiatieven. Wethouder Marco Verloop (voor de foto even zonder mondkapje) liet zich door Wim Bakker rondleiden en was aangenaam verrast door de vele mogelijkheden van hergebruik.
Er staat ook een doos vol knuffels van Restore te wachten op een nieuw vriendje of vriendinnetje. Kinderen die Wijs met Afval bezoeken mogen – zolang de voorraad strekt – gratis een knuffel uitzoeken. De gratis expositie is t/m 17 oktober geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 16.00 uur. Meer informatie op www.veenendaal4fair.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden