B&B Overberg genomineerd

De nominaties voor de verkiezing van ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland 2020’ zijn bekend. Drie B&B’s uit Gelderland en Utrecht maken kans op deze eretitel. Eén ervan is Inn The Woods aan de Eindseweg 3 in Overberg.

- Chris en Vera Schwagermann zijn de eigenaren van de B&B. Ze laten weten: ''Deze nominatie is mede gebaseerd op de positieve reviews van onze gasten en we vinden het een hele eer dat zelfs met onze prille start in augustus 2019, we onze mooie accommodatie en omgeving van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei onder de aandacht hebben kunnen brengen.''
Op woensdag 28 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt door Stichting Bed & Breakfast Nederland, uitvoerder van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De genomineerde B&B’s zijn: ‘B&B de Heegh’ in Didam, ‘Inn The Woods’ in Overberg en ‘SonneVallei op de Veluwe’ in Harderwijk.
De drie gegadigden behaalden een topscore in de categorie 5 tulpen, het hoogste segment binnen het classificatiesysteem voor B&B’s. Voor de verkiezing tellen ook de gastenbeoordelingen mee op Bedandbreakfast.nl.“
Naast de luxe uitstraling, privéfaciliteiten en uitmuntende service, is de natuurlijke ligging de grote overeenkomst tussen de genomineerde B&B’s met 5 tulpen”, aldus Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Extra waardering

“Het is goed merkbaar dat gasten dit soort kleinschalige accommodaties in tijden van corona extra waarderen. Dit zien we ook terug bij de genomineerde B&B’s in de andere categorieën. ”De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie categoriseert B&B’s aan de hand van roze tulpen. Het aantal tulpen geeft per B&B de mate van comfort en luxe aan. De titel 'Beste B&B van Nederland 2020' gaat naar een B&B uit de categorie 5 tulpen, maar ook in de categorieën 2 tot en met 4 tulpen worden er winnaars uitgeroepen. Het aantal eenvoudige B&B’s met gedeeld sanitair is dalende, waardoor er dit jaar onvoldoende deelnemers zijn in de categorie 1 tulp.
De ‘Beste Bed & Breakfast van Nederland’ wordt jaarlijks georganiseerd onder B&B’s die deelnemen aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De nominaties worden vastgesteld aan de hand van een objectieve normenlijst met daaraan gekoppeld een scorelijst. Daarnaast tellen de reviewcijfers mee die gasten geven op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een totaalbeeld van de kwaliteit en gastvrijheid die de B&B’s bieden.

Stichting Bed & Breakfast Nederland is initiatiefnemer en beheerder van de Nederlandse Bed &Breakfast Classificatie. De deelnemende accommodaties van dit classificatiesysteem worden bezocht door een mystery guest, beoordeeld aan de hand van een normenlijst en ingedeeld in een klasse. De mate van comfort en luxe wordt weergegeven met 1 tot 5 Tulpen. Alle geclassificeerde B&B’s zijn te vinden op www.bedandbreakfastclassificatie.nl.

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden