<p>Scene uit de film Les Mis&eacute;rables. (Bron: filmdepot)</p>

Scene uit de film Les Misérables. (Bron: filmdepot)

(Foto: )

Bij Filmhuis: Les Misérables en 'Beentjes'

- Zaterdagavond 17 oktober om 20.00u draait het zinderende Les Misérables van regisseur Ladj Ly. Het verhaal van deze film (niet te verwarren met het gelijknamige boek van Victor Hugo) speelt zich af in Montfermeil, een achterstandswijk van Parijs. Zondagmiddag 18 oktober om 14.30u zet Herman Finkers nog een keer z’n beste beentje voor in De Beentjes Van Sint-Hildegard.
In Les Misérables (De Ellendigen) volgen we de twee doorgewinterde agenten Chris en Gwada en nieuwkomer Stéphane in een troosteloze voorstad van Parijs. Zo’n anderhalve eeuw na het verschijnen van het boek van Hugo, blijken onvrede, klassenongelijkheid en armoede nog steeds een grote rol te spelen en tot het nodige geweld te leiden. Bijna als militairen gaan de agenten de wijk in om de jongeren onder de duim te houden, wat met vijandig gedrag van de jeugd wordt beantwoord.
De film van zondag behoeft weinig introductie. De voorstellingen van De Beentjes Van Sint-Hildegard, met cabaretier Herman Finkers in een van de hoofdrollen, zijn ook in oktober uitverkocht. De films draaien in zaal Spectrum, Kees Stipplein 72, filmhuisveenendaal.nl.

Film

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden