Cultuurwethouder Dylan Lochtenberg
Cultuurwethouder Dylan Lochtenberg (Foto: MAAK. Veenendaal)

Boekje met activiteiten voor kinderen in Veenendaal

Veenendaal - Deze week wordt op alle basisscholen in Veenendaal een boekje uitgedeeld, om kinderen (en hun ouders) te helpen bij het zoeken naar een leuke hobby. Veel culturele instellingen en verenigingen hebben hun aanbod erin laten opnemen. 

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor hiphop, ballet, jazzdance of een andere danssoort. Maar ook voor zingen (alleen of in een koor), gitaar spelen, drummen of een ander instrument ontdekken. Creatieve kunstwerken maken of eens kijken hoe het is om in het theater te staan? Kinderen kunnen het uitproberen door zich aan te melden voor een proefles of -cursus.
Naast creatieve hobby’s staan er ook proeftrainingen in voor de sportieveling: judo, frisbee, voetbal, tafeltennis, gym en nog veel meer. Ook kan ieder kind een kijkje nemen bij scouting of bij de verschillende activiteiten in de bibliotheek. Met zo’n dertig verschillende activiteiten biedt het boekje voor ieder wat wils. Voor ouders met weinig geld is er een aanbod van het Jeugdfonds Sport en Cultuur: zowel de introductielessen als een heel jaar lidmaatschap of contributie worden vergoed voor minima.

Samenwerking

Het boekje is een samenwerking van School & Cultuur, MAAK Veenendaal, #ditisVeenendaal en de gemeente Veenendaal. Door corona hebben veel verenigingen, clubs en organisaties hun aanbod niet goed kunnen presenteren, waardoor er minder kinderen konden kennismaken met nieuwe hobby’s. Door het boekje worden veel activiteiten die er in Veenendaal te doen zijn, op een leuke en overzichtelijke manier onder de aandacht gebracht bij kinderen, hun ouders en leraren. Want het is hartstikke belangrijk voor kinderen om een hobby te hebben die bij hen past!
Wethouders Dylan Lochtenberg (Kunst en Cultuur) en Martijn Beek (Sport en Volksgezondheid) schreven samen het voorwoord van het boekje. Zo hopen ze de kinderen te enthousiasmeren en aan de ouders mee te geven dat het gezond en goed voor hun ontwikkeling is als kinderen een sportieve of creatieve hobby hebben.

De favorieten van Dylan

Ik ga graag naar muziekfestivals. Ook vind ik het leuk om af en toe met vrienden te gamen. Heel knap hoe die games bedacht en geprogrammeerd worden. In de bieb kan je in het Fablab leren programmeren en zelfs een robot bouwen! En wat ik graag nog zou willen leren, is een muziekinstrument bespelen, zoals piano of gitaar. Lijkt jou dat ook wat?

De hobby’s van Martijn

Mijn favoriete sport is tennis. Dit doe ik al heel lang. Bijna iedere zaterdag kan je me vinden op de tennisbaan. En ik houd ook van een bezoek aan het theater, om eens flink te lachen bij bijvoorbeeld Jochem Myjer. Ik zou graag een keer met een 3D-printer iets moois maken, bijvoorbeeld een tennisracket. Die wil ik dan uitproberen tijdens het sporten, want zo ben ik creatief én sportief bezig!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden