Ons Genoegen neemt afscheid van voorzitter Erwin Veldhuizen
Ons Genoegen neemt afscheid van voorzitter Erwin Veldhuizen (Foto: Thieme Wels)

Ons Genoegen neemt afscheid van voorzitter Erwin Veldhuizen

Renswoude - Leden van harmonievereniging Ons Genoegen hebben op woensdagavond afscheid genomen van voorzitter Erwin Veldhuizen. Erwin was ruim vijftien jaar lid van het bestuur, waaronder zes jaar als voorzitter. “Het is tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie bestuurders”, zei Erwin tijdens zijn afscheidsspeech.

Door het coronavirus liep het afscheid niet zoals gepland. “Erwin zou eerst aftreden tijdens de Algemene Ledenvergadering in april, maar hij vond het geen geschikt moment om midden in de coronacrisis het schip te verlaten”, vertelde penningmeester Marco van der Meer tijdens zijn toespraak. “En nu we dan eindelijk met het hele orkest een mooi afscheid willen geven, gooit het coronavirus opnieuw roet in het eten.” Nieuwe coronamaatregelen zorgden ervoor dat er maximaal 30 personen aanwezig mochten zijn. De vereniging was daardoor genoodzaakt het afscheid in tweeën te knippen.

Oog voor een ander

Tijdens twee toespraken door oud-voorzitter Ron Versteeg en penningmeester Marco van der Meer werd Erwin geroemd voor zijn enthousiasme, positiviteit en betrokkenheid. Marco: “Erwin hield alles in de gaten en niets ontging hem. De lief-en-leed-pot moest steeds goed vol zitten om aan zijn sociale betrokkenheid bij alle leden en oud-leden te kunnen voldoen. Hij ging bij mensen langs en belde en appte veel om te vragen hoe het met iemand ging of om te horen wat er speelde. Erwin heeft enorm zijn best gedaan zich overal te laten zien en de vereniging goed te vertegenwoordigen.”

Ook buiten de vereniging zocht Erwin altijd naar samenwerkingen met andere organisaties en verenigingen. “Zoals de gemeente en de Rabobank. En met een focus op dubbelconcerten”, vertelt Ron. “Zo belandden we ooit in het mooie maar toch wat afgelegen Ruinerwold in Drenthe voor een actieve dag en een concert in een schitterende kerk.” Als dank voor zijn inzet kreeg Erwin een onder andere grote bos bloemen, een dinercheque, een speciaal afscheidsboekje en mag hij een bijzonder muziekwerk uitkiezen voor een volgend concert.

Samen
Erwin blikte in zijn dankwoord terug op zijn 15 jaar in het bestuur. Centraal in zijn toespraak stond het woordje ‘samen’. “Als ik terugkijk naar activiteiten of resultaten die we hebben behaald, komt dat altijd doordat we dit samen met elkaar deden. Samen leven is met elkaar feest vieren, maar ook naast elkaar staan als het moeilijk is. En doordat je elkaar week na week ziet, groeien er vriendschappen. Vlechtjesfeesten, bier-avonden, mannenweekenden, mountainbiken, op elkaars kinderen passen. Zoveel activiteiten die we naast de muziek nog samen doen.”

Vertrouwen in de toekomst
Doordat er nog geen opvolger is gevonden, blijft de stoel van voorzitter voorlopig nog leeg. Erwin hoopt dat er snel iemand opstaat die deze rol wil nemen. “Want ik geloof wel dat Ons Genoegen beter af is met een centraal, herkenbaar gezicht binnen en buiten de vereniging. Ik heb er alle vertrouwen in dat de rest van het bestuur het goed oppakt. Met de kwaliteiten in dit bestuur, met de talenten binnen onze vereniging en met de juiste motivatie wordt bewaarheid wat wij al jaren tegen elkaar zeggen: plezier in samen muziek maken voor jong en oud. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Wat Erwin nu gaat doen binnen Ons Genoegen, weet hij nog niet. Tot de zomer heeft hij in ieder geval nog geen plannen. “15 jaar is zo’n lange periode, daar moet ik even van bijkomen. Daarna zie ik wel wat er op mijn pad komt om mij weer voor in te zetten. Nu eerst even heerlijk samen muziek maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden