Vriendengroep werkt op 1e zaterdag van de maand
Vriendengroep werkt op 1e zaterdag van de maand (Foto: Vrienden Gedenkpark)

Vrienden begraafplaats gaan samenwerken met Historische Vereniging

Veenendaal - De enkele maanden geleden gestarte werkgroep Vrienden van Gedenkpark de Oude Begraafplaats hebben contact gezocht met de Historische Vereniging Oud Veenendaal (HVOV).

 De vrienden moesten voor onder andere financiële verantwoording een juridische constructie hebben. Een van de vrienden opperde het idee om de werkgroep onder te brengen bij de historische vereniging.  
Ondertussen zijn de eerste besprekingen met voorzitter Bert van den Bos (HVOV) en Henk Roor namens de vrienden succesvol verlopen. Beide hebben veel aanknopingspunten ontdekt. De oude begraafplaats is een gemeentelijk monument waar veel geschiedenis over te vertellen is.
Ook is contact gezocht met de Veense stadsgids Jaap Pilon om te bezien of zijn wandelingen uit te breiden zijn met een bezoek aan de ruim 70 jaar geleden gesloten verklaarde begraafplaats.
Zaterdag kwamen de vrienden weer in actie. Dit keer hadden ze gereedschap genoeg. De gemeente Veenendaal stelde bezems, harken, schoffels, gieters en kruiwagens ter beschikking. Het geheel krijgt een steeds fraaier aanzicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden