Echte Visparel aan de Vondellaan in Veenendaal-west


<p>Wethouder Engbert Stroobosscher onthult samen met verenigingsvoorzitter Sander Kantelberg de naam van de nieuwe visstek: Visparel. Dat gebeurt uiteraard heel toepasselijk met een hengel!&nbsp;</p>

Wethouder Engbert Stroobosscher onthult samen met verenigingsvoorzitter Sander Kantelberg de naam van de nieuwe visstek: Visparel. Dat gebeurt uiteraard heel toepasselijk met een hengel! 

(Foto's: Pieter Vane)

Echte Visparel aan de Vondellaan in Veenendaal-west

Veenendaal - Wethouder Engbert Stroobosscher onthulde samen met Sander Kantelberg, voorzitter van de Veenendaalse hengelsportvereniging De Rietvoorn afgelopen zaterdag de nieuwe naam van de populaire visplas aan de Vondellaan. Op een bord is nu te lezen dat het ‘Visparel’ heet. 

Voor de jeugd was, voorafgaand aan de onthulling van de nieuwe naam, een jeugdviswedstrijd georganiseerd. Onder een partytent lagen de prijzen klaar voor de winnaars. Maar alle deelnemers kregen een prijs, vertelde voorzitter Kantelberg in zijn inleidend woordje. Vervolgens werd het naambordje onthuld waarop ook het doel van de plas staat. In Veenendaal is dit de derde. Er ligt al een visparel bij De Grote Pekken en de Otterlaan.
De naam wordt door Sportvisserij Nederland toegekend aan visgebiedjes binnen de bebouwde kom. Doelgroepen zijn senioren en jeugd met een beperkte mobiliteit-actieradius. In de Visparel aan de Vondellaan wordt gevist op Karper-voorn (blankvoorn) brasem-zeelt-snoek en mogelijk meer soorten. Deze worden door de vereniging gecontroleerd uitgezet in het water. De vereniging heeft voorts tot taak het viswater en de directe omgeving schoon te houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden