Het kruispunt Patrimoniumlaan/Kerkewijk is weer voor het grootste deel open. (Foto: via Gemeente Veenendaal/Fotostudio7)
Het kruispunt Patrimoniumlaan/Kerkewijk is weer voor het grootste deel open. (Foto: via Gemeente Veenendaal/Fotostudio7) (Foto: )

Nieuw kruispunt in zuid is weer open

Veenendaal - Zware machines toverden het stukje Kerkewijk tussen Industrielaan en Patrimoniumlaan binnen korte tijd om tot één grote zandbak. De diepe bouwputten aan weerszijden van de spoorwegovergang trokken veel bekijks. Nu - in de laatste week van september - ligt er geheel volgens planning smetteloos gerecycled asfalt en is het kruispunt weer voor het grootste deel open.

Door Arie Verhoef

Dit stukje Kerkewijk is klaar voor het veranderend klimaat. De winkeliers op de Patrimoniumlaan hangen de vlag uit. Voor hen komt na elf weken een einde aan slechte bereikbaarheid. Dat gaan ze met zoveel mogelijk klanten vieren.

‘Klunen’

Sinds 13 juli was het ronduit ‘klunen’ op de kruising Kerkewijk/Spoorlaan/Patrimoniumlaan. Althans voor wie met de fiets kwam. Via bouwplaten, over het trottoir en met de nodige omtrekkende bewegingen kon je van de ene kant van de Kerkewijk naar de andere komen.
Voor autoverkeer was het kruispunt in de achterliggende elf weken écht een ‘no go area.’

Er valt wat te vieren

Concreet betekende dit dat de vele winkels op de Patrimoniumlaan alleen bereikbaar waren via de achterliggende wijk. Piet Tamminga, eigenaar van Puur Tamminga op de hoek van de kruising, zag het allemaal gebeuren. ‘Ik kan niet anders zeggen dan dat de aannemer ons voortdurend op de hoogte bracht van de ontwikkelingen.
Hij wilde alles doen om de overlast te beperken. Dus niets dan lof daarvoor. Maar als ondernemer merk je natuurlijk wel een effect van slecht bereikbaar zijn, zeker zo vlak na de coronadip van maart tot en met juni.
We zijn dus écht blij dat de kruising weer open is. Veel winkeliers in deze mooiste winkelstraat van Veenendaal hebben daarom leuke acties en aanbiedingen om de opening van het kruispunt te vieren met hun klanten. Wij doen daar natuurlijk aan mee.’

Klimaatadaptatie

Dat de Kerkewijk van begin tot einde op de schop gaat, was al ver van tevoren bekend gemaakt. Aannemersbedrijf FPH Ploegmakers richt gefaseerd deze belangrijke ontsluitingsweg opnieuw in. In het kader van klimaatadaptatie brengt hij een extra regenwaterriool aan, maakt hij de verkeerssituatie voor vooral fietsers veiliger en vervangt hij het asfalt door een nieuw gerecycled wegdek.
Inmiddels is van de zandbak weinig meer over en ligt dit stukje Kerkewijk er weer spic en span bij.
Als het aan de winkeliers op de Patrimoniumlaan ligt, zullen velen hen weer weten te vinden voor een hernieuwd klantcontact.
Het winkelklimaat zal voor de consument zeker aantrekkelijker worden!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden