<p>Burgemeester Kats overhandigt een bloemetje aan de 100-jarige mevrouw Ebbers in zorgcentrum De Meent.</p>

Burgemeester Kats overhandigt een bloemetje aan de 100-jarige mevrouw Ebbers in zorgcentrum De Meent.

(Foto: Gemeente Veenendaal)

Honderd kaarsjes voor jarige mevrouw Ebbers

Mevrouw Ebbers uit Veenendaal mocht afgelopen week maar liefst honderd kaarsjes uitblazen. Wegens het bereiken van deze bijzondere mijlpaal bezocht burgemeester Gert-Jan Kats haar in zorgcentrum De Meent.

VEENENDAAL – Hier woont de krasse eeuwelinge bijna vijf jaar, vertelt haar dochter Loes Boers-Ebbers. “Op de afdeling somatiek, want haar hoofd is nog goed helder. Het nieuws, de politiek en discussieprogramma’s op tv volgt ze volop. Door een val raakte mijn moeder aan een rolstoel gekluisterd en heeft ze een tillift nodig.”

Schoenmakerij

Mevrouw Ebbers is de weduwe van oud-schoenmaker Wim Ebbers, die in 2010 overleed op 95-jarige leeftijd. De schoenmakerij, met de naam Noord-Brabant, bevond zich aan de Buurtlaan-West. Wim Ebbers kreeg ook bekendheid als medeoprichter van voetbalclub SV Unitas ‘48 aan de Nieuweweg-Noord. Die ontstond vanuit de rooms-katholieke parochie. De naam Unitas ‘48 bedacht Ebbers ook.

“Met voetbal had mijn moeder weinig op. Dat was de passie van mijn vader. Ze was huisvrouw en zorgde voor de acht kinderen. En ze was actief als hobbyschilder en bij het Katholiek Vrouwengilde.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden