Mastercallers met finalisten Best-of-the-Rest-toernooi Jeroen Heij (2e van links) en Henk Slot (2e van rechts)
Mastercallers met finalisten Best-of-the-Rest-toernooi Jeroen Heij (2e van links) en Henk Slot (2e van rechts) Jan Harryvan

Groot Succes bij 22e Editie van het OnderInn Darttoernooi: Darts Verbindt Mensen

27 februari 2024 om 00:19 Sport Deel je nieuws

Veenendaal - Afgelopen vrijdag beleefde het OnderInn Darttoernooi zijn 22e editie. ‘We kunnen terugkijken op een fantastisch evenement!’ Met maar liefst 164 bevlogen darters uit diverse uithoeken van Nederland, waarvan 20 jonge talenten in het jeugdtoernooi, werd de Poortkerk omgetoverd tot het episch centrum van dartvertier.

Door: Tjalling Wiersma

Een opvallend element van dit jaar was de inclusiviteit van het evenement. Naast ervaren darters uit alle hoeken van Nederland, verwelkomde het toernooi ook vluchtelingen uit de crisis-nood-opvang. Met persoonlijke begeleiding van vrijwilligers uit Veenendaal, die fungeerden als tolk, kregen zij de kans om deel te nemen aan het dartfestijn. Zo kunnen ze even hun gedachten verzetten en genieten van een gezellig avondje darten. Dit initiatief benadrukt de verbindende kracht van sport, waarbij grenzen en achtergronden vervagen op het dartbord.

Het toernooi, dat dit jaar drie verschillende competities omvatte - het hoofdtoernooi, het jeugdtoernooi en het Best of the Rest-toernooi - bood een divers scala aan darttalenten de kans om hun vaardigheden te tonen en te strijden om de felbegeerde titels.

In het jeugdtoernooi streden Max Zondag en Sven van Houwelingen om de titel. Zondag wist uiteindelijk met 2-1 te zegevieren na een intense strijd op het dartbord. In het Best of the Rest toernooi toonde Jeroen Heij zijn veerkracht door knap terug te komen van een 2-0 achterstand tegen Henk Slot, alias Thunderstruck. Echter, uiteindelijk was het Slot die zijn dubbels gemakkelijker wist uit te gooien en met 3-2 de overwinning opeiste.

Het hoogtepunt van het toernooi was ongetwijfeld het hoofdtoernooi, waarin ervaren darter Nick Boers, beter bekend als Vlekkie, de titel greep na een krachtmeting met Fokko Prins, alias Frodo, die eindigde in een 4-2 overwinning voor Vlekkie.

De sfeer tijdens het toernooi was bijzonder, met deelnemers die niet alleen streden om de overwinning, maar ook genoten van de vriendschap en de gezelligheid die het darten met zich meebrengt. Darter Robin vertelde: “Ik speel niet veel toernooien meer, maar ik blijf deze elk jaar doen! Top geregeld en lekker sfeertje.”

Hidde Kreun, de drijvende kracht achter het toernooi, benadrukte de immense inspanningen die het team achter de schermen leverde om het evenement tot een succes te maken. Hij verklaarde: “We zijn altijd vanaf woensdag al aan het opbouwen. Maar als ik alle deelnemers zo zie genieten, weet ik: het is alle inspanningen waard.”

Degenen die het spektakel willen herbeleven of gewoon willen nagenieten, kunnen terecht op de officiële website van het OnderInn Darttoernooi, waar een fotogalerij beschikbaar is met foto’s gemaakt door fotograaf Jan Harryvan: www.onderinndarttoernooi.nl/fotos/

Met het succes van de 22e editie achter de rug, kijken de organisatoren van het OnderInn Darttoernooi al uit naar volgend jaar, waar ze opnieuw een onvergetelijk evenement hopen neer te zetten voor alle dartliefhebbers in Nederland.

Sfeerimpressie poulefase
Darters tijdens de poulefase.
Kinderen volgen vol spanning de jeugdfinale.
Prijzen staan te wachten op nieuwe eigenaar
Sven van Houwelingen gooit pijl in de jeugdfinale tegen Max Zondag.
Vrijwilliger Hans (rechts) fungeert als tolk voor vluchteling
Henk Slot gooit pijlen in Best of the Rest-finale
Mastercaller Tjalling Wiersma: 'Are you ready? Ladies and gentleman, LET'S PLAY DARTS!!!
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie