<p>Veenendaler Dick Boon, succesvoljeugdtrainer bij DOVO, is de nieuwe hoofdtrainer bij Candia'66.

Veenendaler Dick Boon, succesvoljeugdtrainer bij DOVO, is de nieuwe hoofdtrainer bij Candia'66. (Foto: Henk Jansen)

Nieuwe trainer: ‘Ik wil met Candia’66 promoveren’

“Met deze selectie ga ik voor aanvallend voetbal. Dat wordt mijn strategie. Met als doel promotie naar de 3e klasse. Is het niet via de algehele kampioenstitel, dan zeker via de nacompetitie. Met Candia’66 promoveren. Die doelstelling is ook onderschreven door het technisch beleid van de Rhenense voetbalvereniging”, stelt Dick Boon (49), oud DOVO- jeugdtrainer. Hij zegt goed ontvangen te zijn bij de club in de Grebbestad.

Door Henk Jansen

VEENENDAAL/RHENEN - VVA Achterberg is volgens de geboren en getogen Veenendaler in het nieuwe seizoen, dat op zaterdag 19 september van start gaat, de te kloppen ploeg in de 4e klasse I (West 1). “De druk ligt bij deze ploeg. Die moet kampioen worden na er een paar seizoenen er naast gegrepen te hebben”, aldus Dick Boon.

Voetbaldier

Dick Boon is een aimabel en makkelijk te benaderen man die met veel passie over voetbal praat. Een waar voetbaldier dus. Een passie voor het voetbalspel, die zoals hij zelf zegt deelt met zijn vrouw en twee kinderen. 

“Ja, het is goed als je partner, in mijn geval mijn vrouw, een sportieve ambitie aanmoedigt. Daarnaast heb ik nog twee kinderen die ook met veel plezier het voetbalspel beoefenen. De oudste, een zoon van 16 jaar speelt bij De Merino’s en onze 13-jarige dochter draagt het shirt van DOVO, de club van sportpark Panhuis waar ik veel jaren met plezier actief vertoefd heb. Ben inmiddels al 40 jaar lid van de ‘rooien’. Heb er als trainer een aantal sportieve hoogtepunten meegemaakt. Kampioenschappen als trainer van de junioren 19/1 en 17/1. Maar het werd tijd om een stap te maken. De stap van hoofdtrainer bij een eerste elftal.”

Zoektocht

Na drie seizoenen Pieter van der Grift (in het nieuwe seizoen trainer van het Edese Blauw Geel’55 hj), ging Candia’66 op zoek naar een nieuwe trainer. De club voerde gesprekken met een aantal kandidaten. Op Dick Boon viel de keuze van het bestuur en een tweetal eerste spelers van de Rhenense zaterdagclub. 

Dick: “Ik had een voor mijn gevoel goed gesprek en kreeg al snel het telefoontje dat de keuze op mij was gevallen. Maakte vervolgens snel kennis met een grote groep aan selectiespelers, waaruit ik straks een keuze als A-selectie kan maken. Trouwens, ik ben bij Candia’66 hartelijk ontvangen. Dat zorgde voor een goed gevoel.”

Dick Boon en zijn A-selectie speelde onlangs de eerste wedstrijd om de KNVB- districtsbeker bij SCH’44 in Harmelen. De volgende opponent in genoemde bekerstrijd was 3e klasser Laren’99. Afgelopen zaterdag werd de derde bekerstrijd ook thuis tegen Aurora gespeeld. Deze zaterdag wordt vervolgens gestart met de competitie.

Thuiswedstrijden

De thuiswedstrijden van Candia’66 in het nieuwe seizoen kennen een aanvangstijd van 14.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden