Afbeelding
Sophie Roessingh

De slaapspecialist: Slapen is minstens zo belangrijk als eten

16 april 2024 om 16:06 Zakelijk

RHENEN De Slaapspecialist: een maandelijks terugkerende rubriek over slapen, waarin Hendrik Jan van Beek, eigenaar en adviseur van beddenspeciaalzaak Van Beek Bedden Rhenen, wetenswaardigheden over slapen en zijn bedgeheimen met ons deelt! Deze maand: slapen is minstens zo belangrijk als eten.

Voordat ik in 1997 mijn eigen speciaalzaak begon, adviseerde ik revalidatie centra, verpleeg- en ziekenhuizen een aantal jaren bij hun aankoop van bedden en matrassen. Die kennis benutte ik bij de totstandkoming van mijn eigen aanbod en pas ik toe bij het advies aan mijn klanten. 

SLAAPPROBLEEM

Deze week viel mijn oog op een onderzoek dat stelde dat 25 procent van de mensen een slaapprobleem heeft. Dat verrast mij niet. Veel van mijn klanten bevestigen mij dit tijdens een intake gesprek in mijn winkel. Als je je bedenkt dat slaaptekort kan leiden tot een verhoogd risico op obesitas, Alzheimer, depressiviteit en hart- en vaatziekten, dan draagt goed slapen bij aan je gezondheid. Net zo belangrijk als gezond eten dus. Als je goed slaapt (gemiddeld 8 uur), voel je je een stuk fitter, heb je betere concentratie, een beter humeur en ben je voor je medemens waarschijnlijk ook een stuk aardiger.

OPLOSSINGEN

Als klant mag je bij de keuze voor een goed bed meer verwachten van een slaapspecialist. Samen kijken we naar de wensen, adviseer ik wat wel en niet goed is en welk kussen, dekbed, bedtextiel positief bij kan dragen aan een gezonde nachtrust. Je moet duidelijk zijn en een stelling innemen wat het beste is voor de klant en je niet laten leiden door bijvoorbeeld de prijs, of model bed. Maar je mag soms de klant wel de spiegel voorhouden wat de klant zelf kan doen om beter te slapen. Zo kun je een paar uur voordat je naar bed gaat beter geen cafeïnehoudende producten (frisdrank, koffie, thee, chocola) meer nemen. De cafeïne heeft vaak 6 uur nodig om uit je lichaam te verdwijnen. Beweeg overdag voldoende, houd regelmaat en zet voor het slapengaan op tijd de computer, tablets en telefoon uit. Dat kan bijdragen aan een goede nachtrust. Eigenlijk weten we het wel, maar de knop omzetten, dat is de kunst.

WAT KAN IK VOOR U DOEN

Als u een goede nachtrust wilt en u ziet door de bomen van paginagrote advertenties met tweede gratis, niet goed geld terug etc. het juiste bed niet meer, sta ik voor u klaar en luister ik naar uw wensen en klachten. Vertrouwen, vakkennis, de juiste collectie bedden en matrassen, dat helpt. Merken zoals Pullman, Jensen, Avek, Eastborn, staan voor duurzame kwaliteit en betrouwbaarheid. Geloof me, niemand vindt een klant zo aardig dat ze u zo maar een ‘tweede matras gratis’ geven. Wat ik u geef is slaapgarantie. Omdat ik sta voor wat ik u adviseer. Het is een stuk vertrouwen wat we samen moeten hebben in het slaapadvies dat u krijgt. En daar slapen al duizenden klanten goed door. Ik wens u hoe dan ook een goede nachtrust.

Dit artikel wordt u aangeboden door Van Beek Bedden, Herenstraat 37, 3911 JB Rhenen. Tel. 0317-618305, info@vanbeekbedden.nlwww.vanbeekbedden.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie