Afbeelding
Foto door Phillip Goldsberry via Unsplash

Online shoppen geldt ook steeds vaker voor nieuwe meubels

26 maart 2024 om 14:28 Partnercontent

Het online winkelen begon ooit met boeken en CD’s. Maar die tijd ligt inmiddels mijlenver achter ons. Vandaag de dag kun je vrijwel alles online kopen. Vooral sinds de coronajaren ontdekten winkels dat het heel goed is voor de omzet om je spullen ook online aan te bieden. Inmiddels geldt dat ook voor woninginrichting. We deinzen er niet meer voor terug om online een nieuwe eettafel, kast of bankstel te bestellen. Dit heeft natuurlijk wel een nadeel: je ziet niet van tevoren wat je koopt.

Online oriënteren

Waar veel mensen voor kiezen is vooraf oriënteren op het internet. Ze bezoeken online woonwinkels in Maastricht om te zien wat het assortiment is. Als er een globale keuze is gemaakt wordt een woonwinkel bezocht om te zien of die bank of die kast inderdaad is wat de klant zoekt. Soms valt de kwaliteit tegen of blijken de maten toch niet helemaal te passen in de woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Een tweede voordeel is dat je, zeker als je meerdere meubels koopt, vaak kunt onderhandelen over de prijs. Online is dat een stuk lastiger en betaal je in principe de prijs die wordt vermeld. Je kunt contact opnemen met de klantenservice en om een voorstel vragen, maar dit is natuurlijk een stuk omslachtiger dan wanneer je in een showroom staat en je de verkoper rechtstreeks kunt aanspreken.

Thuisbezorgen of zelf ophalen

Als je online meubels bestelt voor je interieur in Maastricht dan kun je er vaak voor kiezen om deze zelf op te halen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. De bezorgkosten voor meubels zijn vaak aan de hoge kant. Dat is niet onlogisch, want het gaat vaak om grote en zware items. Als je kiest voor thuisbezorgen, bespreek dan duidelijk of de aankopen eventueel een trap op getild worden of met de lift vervoerd als je in een flat woont. Soms geldt ‘bezorging tot over de eerste drempel’ en dat is vaak in een centrale hal. Je moet dan zelf maar zien hoe je de spullen naar boven en in je appartement krijgt.

Kleuren en maten vergelijken

Als je online meubels koopt moet je heel goed op de maten letten. Meet vooraf op hoe groot je bank maximaal kan zijn wil je hem nog kwijt kunnen in je woonkamer. Controleer of de hoogte van een kast klopt met je verwachtingen. Meubels die je alleen op een plaatje ziet kunnen er in het echt heel anders uitzien. Daarom is het zeker niet verkeerd om nadat je online een keuze hebt gemaakt toch nog een bezoek aan de showroom van de leverancier te brengen. Dit kan vaak alleen op afspraak. Controleer dit op de website, zodat je niet voor een gesloten deur staat. Soms kun je meubels direct uit voorraad meenemen, maar het kan ook dat deze moeten worden besteld. In dat geval moet je rekening houden met een levertijd die kan variëren van enkele dagen tot meerdere weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie