Mannenensemble Yaron
Mannenensemble Yaron Marit Luitjes

mannenensemble Yaron: jonge, gepassioneerde mannen zingen tot eer van God

5 april 2023 om 20:20 Lokaal Deel je nieuws

In 2020, bij een koorlid aan de keukentafel, is ons mannenensemble opgericht. De naam was al snel besloten: Yaron: “hij die zingt”. 3 jaar later zijn we met Yaron een bijna voltallig en professioneel ensemble. We vormen samen een mooi geheel door de bijzondere klanken en harmonieën die onze stemmen voortbrengen. We zijn een groep jonge en gepassioneerde mannen (18-50 jaar), met verschillende achtergronden en uit verschillende plaatsen in de regio waaronder: Putten, Ede, Nijkerk, Scherpenzeel, Ederveen, Veenendaal, Renswoude, Woudenberg en Amersfoort. Deze mannen delen de liefde voor God en muziek.

Toen Yaron in de kinderschoenen stond, was onze dirigent Ineke Bos-Strootman de verbindende factor. Al drie jaar begeleidt zij ons met veel passie en liefde. We begonnen met oefenen en ons repertoire uit te breiden. Het was soms lastig om allemaal tegelijkertijd te kunnen repeteren vanwege de COVID-19 pandemie, maar we lieten ons niet ontmoedigen en vonden manieren om elkaar toch te kunnen blijven zien en samen te zingen.

Al snel kregen mensen lucht van ons bestaan en kregen we de kans om op te treden bij lokale kerkdiensten. We vonden het fantastisch om onze stemmen te kunnen laten horen en om onze passie voor God en muziek te delen met anderen. Sindsdien zijn we als ensemble alleen maar gegroeid en hebben we ons repertoire verder uitgebreid. We blijven streven naar perfectie en willen onze boodschap van hoop en liefde blijven verspreiden door middel van onze muziek.

‘Dienen van God door middel van muziek is ons hoogste doel.’

Onze kracht ligt in onze harmonieuze stemmen en onze interpretaties van bekende hymnes en moderne lofprijzingen. We vinden het belangrijk om de boodschap van de nummers die we zingen op een emotionele en betekenisvolle manier over te brengen. Daarom streven we er altijd naar om de juiste sfeer te creëren, waarbij het publiek wordt aangemoedigd om mee te zingen en God te loven en prijzen.

We zijn dankbaar dat we inmiddels een trouwe schare fans hebben opgebouwd en gevraagd worden voor optredens in het hele land. Het gaat voor ons echter niet om roem of erkenning, maar om het delen van ons geloof en het verspreiden van hoop en liefde door middel van muziek.

Of je nu een trouwe kerkganger bent of gewoon houdt van mooie muziek, wij denken dat Mannenensemble Yaron uit Scherpenzeel de moeite waard is om live te zien en te horen. Onze stemmen zullen je raken en we hopen dat we je kunnen inspireren door onze passie en toewijding aan ons geloof en onze muziek.

Concert

Op zaterdag 27 mei 2023, om 20:00 uur, organiseert Mannenensemble Yaron een voorjaarsconcert in de Hervormde Kerk te Scherpenzeel. Het Interkerkelijk Gospelkoor Together uit Lunteren en musici Bert Elbertsen, Erik Onnink en Laura van der Stoep werken ook mee. Wij nodigen u en jou van harte uit voor dit concert. Het belooft een prachtige avond te worden!

Voor meer informatie over Yaron en het concert op 27 mei kunt u kijken op: www.meyaron.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie