Kleinkoor Rhenen geeft concert: Misericordia

29 maart 2024 om 12:46 Lokaal Deel je nieuws

 Het Kleinkoor Rhenen geeft een concert op 11 april a.s. in de Oude kerk te Veenendaal. Aanvang 19.30 uur.

Thema: Misericordia

Het thema ‘misericordia’ heeft te maken met de tijd van het jaar: vlak na Pasen. In het kerkelijk jaar heet de zondag na pasen: misericordia.  De stijl en sfeer van de muziek en de teksten hebben te maken met terugblikken, nederigheid, bezinning, maar ook berusting, dankbaarheid en uitzien naar nieuw leven: lente en hoop.

Het genre is klassieke muziek.

De 13-jarige Cornelia Neven, is solist bij een aantal stukken. Zij heeft een glasheldere sopraanstem en is leerling van muziekschool de Muzen te Veenendaal en heeft les van Hannie Slingerland.  Cornelia zit in de talentenklas van de Muzen.

Op het programma staan werken van o.a. Sweelinck, Tallis, Byrd, Gjeilo, Tavener, Tschaikovsky, de Klerk.

Het Kleinkoor Rhenen is een projectkoor voor ambitieuze koorzangers en is gestart in 2019 als practicumkoor voor de in opleiding zijnde Rhenense dirigent Lisette van de Loo. Dit beviel iedereen zo goed, dat het koor is blijven bestaan en de ‘kaartenbak’ met potentiele zangers steeds verder uitbreidt. De samenstelling van zangers is per project/concert verschillend. Er kunnen maximaal 20 zangers per keer meezingen. We repeteren in Rhenen zo’n 10 keer intensief voor een concert. De repetities zijn zonder pauze en de nadruk ligt op het muziek maken. Thuis studeren is een must. Dat daarnaast de sfeer altijd amicaal is, maakt het nog leuker om de inspanning te leveren voor een mooie uitvoering.

Een keer meezingen? Aanmelden voor een auditie kan bij de dirigent: lisettevandeloo@outlook.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie