Afbeelding
Marco Diepeveen

Leerlingen Cuneraschool dichten voor Dodenherdenking

15 april 2024 om 18:53 Historie

RHENEN De Rhenense Cuneraschool gaat weer een bijdrage leveren aan de Nationale Militaire Dodenherdenking op de Grebbeberg op 4 mei. Om hierover tekst en uitleg te geven als ceremoniemeester, bracht overste John Derksen een bezoek aan de leerlingen.

Die doen mee aan de kranslegging met de burgemeester en de kinderburgemeester van Rhenen. Daarnaast gaan drie leerlingen uit groep 8 van de Cuneraschool gedichten maken over oorlog, vrede en vrijheid. Tijdens de Dodenherdenking op het ereveld proclameren ze deze.

Dat gebeurt ook door leerlingen van de Cuneraschool bij de herdenkingsceremonie op Tweede Pinksterdag, als de Vereniging 8 RI-1940 de gesneuvelden van de Slag om de Grebbeberg herdenkt. Harry Barrau, bestuurslid en ceremoniemeester van deze plechtigheid, was met Derksen meegekomen om hierover te vertellen. 

Barraus grootvader was majoor Jacometti, commandant van het 2e bataljon van het 8ste Regiment Infanterie. Deze eenheid verdedigde in de meidagen van 1940 de Grebbeberg. De moedige bataljonscommandant sneuvelde bij een door hem geleide tegenaanval op 12 mei. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie