• Alles
 • (2)
  Sport
 • (10)
  Natuur
 • (1)
  Evenement
 • (7)
  Muziek
 • (4)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Orgelconcert Evan Bogerd

zaterdag 22 augustus 20:15 uur

nb

Evan Bogerd (1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg (Duitsland).

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Hij presenteerde op de cd een brede repertoirekeuze. Werken van Max Reger, Sigfrid Karg-Elert, J.S. Bach en van Daan Manneke het werk ‘Ligatura’. Deze cd, opgenomen op het Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem, ontving veel lof en een ‘10’ in het vooraanstaande muziekblad ‘Luister’: “Zijn Bach straalt een weldadige rust uit terwijl zijn Reger (Ein feste Burg en Alle Menschen müssen sterben) van een soevereine virtuositeit getuigt. Voor Manneke moet je openstellen en lef hebben. Allemaal eigenschappen die Evan Bogerd nu al maken tot een van de toptalenten in zijn vak”.

In 2019 presenteerde Bogerd in Hasselt een nieuwe cd. Op het Knol orgel zijn werken van J.S. Bach, Piet Post, Karg-Elert en Reubke vastgelegd.

Evan Bogerd is als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam. Daarnaast is Bogerd organist van het fraaie Holthuis orgel in de Ichthuskerk te Hasselt.

Programma:

Johann Sebastian Bach - Praeludium et Fuga in a, BWV 543

Johann Sebastian Bach - Vater unser im Himmelreich, a 2 Clav. e Pedale Uit Clavier-Übung III, BWV 682

Piet Post - Zes Valerius liederen voor orgel

Evan Bogerd - Improvisatie

Paul Hindemith - Orgelsonata I

Cor Kee - ‘Merck toch hoe sterck’ con variazioni

Cunerakerk Rhenen 22 augustus - 20:15 uur

Volwassenen € 10 - CJP/student € 5 - Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Conform de richtlijnen van het RIVM dient u vooraf te reserveren via onze website www.klassiekaanderijn.nl. Daar vindt u ook nadere aanwijzingen als ook het maximaal aantal bezoekers.

Van harte welkom.


deel deze activiteit

Locatie

Cunerakerk
Rhenen
Kerkplein 0
3911le


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden