• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (2)
  Kinderevenement

Hoe werken puberhersenen?

woensdag 31 maart 19:30 uur

Wil je meer informatie over de ontwikkeling van puberhersenen? En weten hoe je het beste kunt omgaan met pubergedrag? Leer meer over puberhersenen in ontwikkeling, verzorgd door de Hersenstichting.

Koop een kaartje

Tijdens de lezing Puberhersenen in ontwikkeling geeft Dieuwke Aberson van de Hersenstichting meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers.

De puberteit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen. Voor pubers zelf, maar ook voor hun ouders.Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. De volledige ontwikkeling van de hersenen is een intensief proces dat al ver voor de geboorte begint en doorloopt tot tenminste het 25e levensjaar.

In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. In deze fase is de communicatie tussen verschillende hersengebieden nog niet in balans. Bovendien verandert hun slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van hun hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen.

Praktisch

Deze lezing vindt online plaats op woensdagavond 31 maart van 19.30 - 20:30 uur via Zoom.

Een kaartje kost €5 en is te koop via bibliotheekveenendaal.nl


deel deze activiteit

Locatie

cultuurfabriek
Veenendaal
Kees Stipplein 76
3901tp


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden