• Alles
 • (1)
  Zakelijk
 • (2)
  Film
 • (1)
  Lezingen
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (3)
  Inloop-Opendag
 • (7)
  Natuur
 • (6)
  Muziek
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Politiek

Celloconcert Hanneke Rouw en Masha Galperina

zaterdag 19 september 16:00 uur

Eigen beheer musici

Op 19 september, 16.00 uur wordt in de Westerkerk, Goudvink 2 te Veenendaal - na een door corona gedwongen lang reces - weer een concert gegeven. Daarin zal Hanneke Rouw, cello, de hoofdrol spelen. Ze wordt begeleid door de Russische pianiste Masha Galperina. Op het programma staan twee beroemde cellosonates, van Beethoven en Edouard Lalo. Tussen deze twee grote werken klinken 12 variaties op 'See the conqu'ring hero comes', eveneens van Beethoven. Deze melodie is bij ons zeer bekend onder de titel ‘U zij de glorie’.

Hanneke Rouw begon op achtjarige leeftijd met cello spelen. Met veel plezier volgde ze lessen en op haar zestiende speelde ze al solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn. In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke studeerde bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven en deed inspiratie op uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Vorig seizoen tourde Hanneke met veel enthousiasme door Nederland met de zes cellosuites van Bach en de cellosonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Prokofiev en Debussy.

Masha Galperina (1989) werd geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 studeerde ze daar af met een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen. Tijdens haar master heeft ze tevens lessen genoten van Frank Peters.

Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie. Masha heeft gesoleerd bij het Symfonia Jong Twente, Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn. Ze is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek.

Het concert wordt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd. Het is daarom nodig dat u zich aanmeldt via de website van Westerkerkmuziek (www.westerkerkmuziekveenendaal.nl). De entree is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden.


deel deze activiteit

Locatie

Westerkerk
Veenendaal
Goudvink 2
3906al


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden