• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Start cursus Fitness voor de stem

maandag 19 april 19:30 uur

Foto: Muziekschool de Muzen

Wil je voor de zomer je stem weer op orde hebben om vanaf september weer fit aan de slag te gaan bij een koor? Of wil je je stem opwarmen omdat je zangles overweegt? Doe dan mee met deze cursus!

Veel (koor)zangliefhebbers hebben afgelopen jaar weinig tot niets kunnen doen en zangdocente Hannie Slingerland hoort van mensen dat hun stem vast is gaan zitten. Zingen is net als sport en het enige dat helpt is om in beweging te komen en te trainen. Zangtraining is al eeuwenoud en er zijn (eenvoudige) oefeningen voor. Oefeningen voor houding, adem(steun), resonans, open keel en losse kaak, articulatie, hoogte/laagte, legato.

Hiervoor worden ook vocalises/liederen van de componist Vaccai en Italiaanse aria’s uit de 16e en 17e eeuw van Monteverdi, Handel en Scarlatti gebruikt. Muziek die al van oudsher gebruikt wordt voor zangles, maar ook geschikt is om op een concert te zingen.

De oefeningen en repertoire zijn geschikt voor alle niveaus.

Start

De cursus start maandag 19 april. In eerste instantie online en zodra de regelgeving het toestaat, live in Spectrum. De lessen vinden plaats van 19.30 tot 20.30 uur, op 19 en 26 april, 10, 17 en 31 mei, 7, 14, 21, 28 juni en 5 juli. Deelname kost € 60,00 voor 10 lessen.

Kennismaken

Eerst even kennismaken met deze cursus, dat kan op zaterdag 17 april. Tijdens het online Open Huis geeft Hannie Slingerland een korte workshop van 11.20 tot 11.40 uur. Deelname hieraan is gratis.

Kijk voor alle info en om aan te melden op www.demuzen.nl. De Muzen is gevestigd in Spectrum, aan het Kees Stipplein 72.


deel deze activiteit

Locatie

Spectrum
Veenendaal
Kees Stipplein 72
3901tp


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden