• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Cursus-Workshop

Gitaarduo Elias/Cordas bij De Korenwinde

zaterdag 23 januari 20:00 t/m 21:00 uur

Foto: Merlijn Doomernik

Gitaarduo Elias/Cordas bij De Korenwinde

zaterdag 23 januari 2020

aanvang 16:30 en 20:00 uur, geen pauze

DE VLAM, BEUKENLAAN 2, RHENEN

Meteen na de huidige lockdown (toegegeven, het is een gok) organiseert De Korenwinde weer een coronaproof concert in De Vlam in Rhenen. De Vlam is klein en intiem, zodat de toegestane 30 mensen zich niet ongemakkelijk voelen en kunnen genieten van een mooi concert.

Het concert vindt plaats op 23 januari, om 16:30 en 20:00 uur. Beide concerten duren een uur en hebben geen pauze. Meestergitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas gebruiken Rodrigo's eigen transcriptie 'Aranjuez, ma pensée' als uitgangspunt voor een programma vol Spaans vuur en bekende 19e-eeuwse meesterwerken, op maarliefst acht verschillende gitaren!

Voordat de Spaanse klassieker klinkt reist het duo af naar de periode van de Italiaanse opera en de Weense salons van begin 19e-eeuw. Schubert - die zelf gitaar speelde - en Beethoven maakten in deze periode een grote bloeiperiode van de gitaar mee. In dit gedeelte van het programma bespelen Fernando en Izhar unieke 19e-eeuwse gitaren. Daarna spelen ze op de Spaanse klassieke gitaar en voeren u mee in haar warme klank. Laat u betoveren!

Het programma wordt extra bijzonder door de interessante toelichtingen die de beide gitaristen geven. Dit najaar kwam ook de cd Schubert's guitars' uit; daarop speelt het duo Elias/Cordas o.a. twee pianosonates van Schubert. De recensie in De Volkskrant was lovend!

Kaartjes alleen via de website te bestellen www.korenwinde.nl


deel deze activiteit

Locatie

De Vlam
Rhenen
Beukenlaan 2
3911xl


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden