• Alles
 • (3)
  Film
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Natuur
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Luther lezing inspirator muziek en cultuur

donderdag 24 september 20:00 uur

Luther, inspirator muziek voor kerk en cultuur: lezing door Ad Verhage

Donderdag 24 september 20:00 uur in de Andrieskerk en via livestream Kerkdienst Gemist.

Meer dan 500 jaar geleden, bracht Maarten Luther een omslag in de kerk teweeg. Hij had een duidelijke visie op theologie, die botste met de Rooms-Katholieke kerk. Maar na de theologie beschouwde hij muziek als de grootste gaven van God. Die visie ligt aan de basis van een schat aan muziek, van de 16e tot en met de 20e eeuw. Het rijke oeuvre aan cantates en passionen van Johann Sebastian Bach bijvoorbeeld kon alleen ontstaan in een klimaat waarin muziek gezien werd als een onmisbaar en wezenlijk element in de eredienst. Daarnaast werd de hele muziekcultuur in de Lutherse landen medebepaald door het baanbrekende werk van de reformator.

In de lezing op donderdag 24 september zal Ad Verhage ingaan op de belangrijkste lijnen in de muziekgeschiedenis die door het werk van Luther beïnvloed werden. Uiteraard zal dat geïllustreerd worden met diverse muziekfragmenten.

Op donderdag 24 september om 20:00 uur kunt u deze avond bijwonen in de Andrieskerk. U hoeft zich niet aan te melden. Ook kunt u deze avond live volgen via de livestream. Deze is te vinden op de website van de Andrieskerk.


deel deze activiteit

Locatie

Andrieskerk
Amerongen
Hof 16Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden