• Alles
 • (3)
  Film
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Natuur
 • (2)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

Vredesmaaltijd + wandeling

maandag 21 september 18:30 uur

Op maandag 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede. Vredes intitiatief Veenendaal (ViV) organiseert dan, in samenwerking met Veenendalers Voor Vrede een vredesmaaltijd, met aansluitend een wandeling; de Walk of Peace. De maaltijd begint om 18:30u op het Zwaaiplein; later aanschuiven is mogelijk.

Meer informatie en aanmelden via Elly Dijkstra-Groenewegen 0624544062 of ellygroenewegen@gmail.com

Voor de maaltijd wordt iedereen verzocht iets te eten of te drinken mee te nemen; de maaltijd wordt dan gezamenlijk ‘gevierd.

“Mooier zou zijn geweest om elkaars eten te delen,” aldus organisator Elly Dijkstra van ViV, “maar dat is in deze tijd niet verstandig.”

De eigenaars van de broodjeszaak en de viswinkel op het Zwaaiplein zijn zo vriendelijk geweest om hun buitenmeubilair ter beschikking te stellen voor de Vredesmaaltijd.

Op het Zwaaiplein ligt de voormalige grens tussen Stichts en Gelders Veenendaal. Deze oude grens tussen de provincies Gelderland en Utrecht is aangegeven met een lijn van blauwe stenen in de bestrating. Er is vroeger veel gevochten over deze grens. Door op deze plek een gezamenlijke maaltijd te houden wordt gesymboliseerd dat Vrede verschil verbindt. Na afloop van de maaltijd is er een Walk of Peace door het centrum van Veenendaal, waarbij op sommige plaatsen even wordt stilgestaan voor een toespraakje, gedicht, her- en overdenking.

21 september is door de Verenigde Naties in 1981 uitgeroepen tot Internationale dag van de Vrede.


deel deze activiteit

Locatie

Veenendaal
Veenendaal
Zwaaiplein
3901bg


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden